x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Libertatea: Un expert în lucrul cu fosfura de aluminiu vorbește despre adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara

Libertatea: Un expert în lucrul cu fosfura de aluminiu vorbește despre adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara

23 Noi 2019   •   17:24
Libertatea: Un expert în lucrul cu fosfura de aluminiu vorbește despre adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara

Ion Petcu a lucrat 12 ani în domeniul deratizărilor cu substanțe toxice și spune că știe cum se lucrează cu fosfura de aluminiu, substanța care a ucis doi copii și pe mama unuia dintre ei.

Specialistul se declară îngrozit de modul în care s-a desfășurat operațiunea de dezinsecție și deratizare din blocul de pe strada Miorița nr. 8 din Timișoara, dar și de felul în care acționează echipele de intervenție, de riscurile la care se expun, scrie Libertatea.

”În 2002, mi-a murit ultimul coleg de muncă. A murit de la combinația dintre bromura de metil și fosfura de aluminiu. Fosfura de aluminiu e o substanță ce sub nicio formă nu trebuie folosită în zone locuite”, spune Ion Petcu.

Petcu spune că s-a greșit în intervenție pentru că imediat după ce s-a aflat că firma Bistim Dera SRL a făcut deratizarea cu insecticidul Delicia – Gastoxin, care are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială, clădirea trebuia izolată cu o bandă și pe fiecare latură trebuia să fie pusă avizarea ”Pericol de moarte!”. Toate geamurile trebuiau deschise și nicio persoană nu mai trebuia să intre.

”La procedura corectă, se înconjura clădirea cu o sfoară și se puneau avertizoare cu cap de mort – Nu vă apropiați, pericol de moarte!”, spune Ion Petcu. 


Citeşte întreaga ştire pe Libertatea 

×
Subiecte în articol: timisoara dezinsectie