x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un "fenomen alarmant" ia amploare în România. Ce recomandă medicii

Un "fenomen alarmant" ia amploare în România. Ce recomandă medicii

14 Oct 2013   •   16:09
Un "fenomen alarmant" ia amploare în România. Ce recomandă medicii

Refuzul părinţilor privind vaccinarea imediat după naştere este un fenomen care ia amploare, un fenomen alarmant, a declarat luni managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, potrivit Mediafax.

Cătălin Cârstoiu a spus că la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), în fiecare zi sunt cel puţin unul sau două cazuri de mame care refuză vaccinarea copiilor după naştere.

"Vorbim de refuzul vaccinării la şcoala, dar, în realitate, există un refuz al vaccinării imediat după naştere. Este un fenomen care ia amploare şi aici trebuie să tragem un semnal de alarmă părinţilor. Este un procent alarmant de refuz şi trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi vaccineze copiii", a spus managerul SUUB.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că există semnale şi la minister privind refuzul vaccinării, dar nu există un studiu pentru a şti dacă există un fenomen de masă sau sunt manifestări punctuale.

"Va trebui să punem epidemiologii să facă o asemenea analiză. Sunt mulţi vinovaţi pentru că părinţii au ajuns la concluzia că nu este bine să îşi vaccineze copiii. Invităm medicii cu credibilitate să transmită mesaje în acest sens. Multe din boli au fost eradicate tocmai în urma unor procese de vaccinare de ani de zile. Acum nu facem decât să permitem apariţia de noi patologii în România, ceea ce ar fi o mare greşeală", a spus ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministrul Eugen Nicolăescu, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, directori de spitale, medici şi pacienţi dezbat noul pachet de bază al serviciilor medicale la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a VI-a, organizată de agenţia de presă, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

×