x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fost component al trupei Iris a renunţat la muzică şi s-a călugărit

Un fost component al trupei Iris a renunţat la muzică şi s-a călugărit

26 Noi 2012   •   10:31
Un fost component al trupei Iris a renunţat la muzică şi s-a călugărit

Sorin Chifiriuc, unul dintre muzicienii care au făcut istorie în România în trupe precum Iris, Sfinx sau Roata, a renunţat la muzică pentru a urma calea lui Dumnezeu, scrie Cancan.

Chifiriuc a cântat la bas în trupa Iris în anii '70, după care s-a făcut remarcat ca solist şi chitarist. În urmă cu câţiva ani, însă, Sorin a hotărât să se retragă la mănăstire.

În urmă cu câteva luni, însă, Chifiriuc a părăsit mănăstirea din Militari, unde a trăit în ultimii ani. La aflarea veştii că mama sa este bolnavă, Sorin Chifiriuc s-a oferit să aibă grijă de ea. Potrivit Cancan, povestea a fost confirmată de unul dintre călugării de la mânăstirea din Militari, acolo unde şi-a petrecut ultimii an muzicianul.

"Deci eu cred că, la fel ca orice cetăţean al pământului, am fost dăruit de către Tatăl meu, care este Tatăl tuturor, cu absolut tot ce-mi trebuie ca să trăiesc o existenţă ideală. Adică am fost dăruit astfel încât să nu-mi lipsească nimic. De asta a avut grijă autoritatea supremă, care nu poate greşi în acest sens. Tata nu poate să nu-ţi dea tot şi-ţi dă tot pentru că te iubeşte de se prăpădeşte după tine. Cum fac eu să aflu c-am fost dăruit şi să nu mai resimt faptul că mi-ar lipsi ceva, ăsta e drumul fiecăruia. Nu poţi s-o afli decât pentru tine însuţi, nu poţi s-o afli şi pentru alţii. Se spune însă că nu te poţi mântui decât împreună cu ceilalţi. A te mântui nu înseamnă să treci în alt plan şi s-ajungi la ideal, înseamnă pur şi simplu să afli care e adevărul, să trăieşti în adevăr. Cei din jurul tău sunt dovada că tu eşti sincer sau minţi de nu te vezi. Deci ăsta e un fenomen care nu se poate întâmpla decât împreună. Drumul tău către trezire şi amintire e absolut personal, dar dovada se află în toţi cei care te înconjoară. Adică atâta vreme cât vei mai vedea ceva în jurul tău care să-ţi sune a “Ăla nu-i OK, ălă nu e Dumnezeieşte să fie aşa, asta nu-mi convine sau uite ce rău a făcut ăla”, îţi va fi clar că tu nu ai ajuns încă la capătul drumului, la adevăr. Deci la asta folosesc ceilalţi - “folosesc”, sper că nu sună foarte pragmatic.

Şi acum gândeşte-te ce vedem în jurul nostru, cum ne apare lumea pentru fiecare dintre noi, şi-o să-ţi dai seama de cât de departe suntem fiecare dintre noi în a ne reaminti că am fost de la început dăruiţi. Ori asta e o problemă de credinţă, ori crezi, ori nu crezi. Dacă nu crezi, încearcă orice altă variantă. Închipuieţi că eşti propriul tău Dumnezeu, că poţi afla oricât, că poţi crea o lume. O poţi face cât de mare doreşti. Fă-o, dacă te simţi bine. Mă întreb cât te simţi bine să nu trăieşti în adevăr?", declarat Sorin Chifiriuc, în 2005, într-un interviu acordat pentru "Arta sunetelor".

×