x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fost sfătuitor al lui Năstase, consilierul lui Ungureanu

Un fost sfătuitor al lui Năstase, consilierul lui Ungureanu

de Gabriela Antoniu    |    08 Mar 2012   •   21:00

Dupa aducerea lui Cornel Feruta ca director la cabinetul sau, premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a adus si un sfetnic.

Marian-Valentin Nidelea a fost numit ieri in postul de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului-ministru. 'Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Marian-Valentin Nidelea se numeste in functia de consilier de stat in apara­tul propriu al primului-ministru', se precizeaza in decizia semnata ieri de premierul Mihai Razvan Ungureanu. Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial.

Marian-Valentin Nidelea este fost ofiter in MApN, care s-a remarcat in studiul informaticii si al calculatoarelor.A fost webmasterul ANCESIAC (Agentia Nationala de Control al Exporturilor Strategice si al Interzicerii Armelor Chimice). In 2003 a fost numit consilier al primului-ministru Adrian Nastase, pentru probleme de siguranta nationala, ocupandu-se si de relatia dintre Exe­cutiv si cadrele militare.

Numirea lui Nidelea vine dupa ce, la inceputul saptamanii, Cornel Feruta, diplomat de cariera, a fost numit in postul de secretar de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului-ministru. Cornel Feruta a mai fost seful de cabinet al lui Ungureanu cand acesta ocupa postul de ministru al Afacerilor Externe, in perioada 2005-2007.

Prima declaratie de avere ca premier
Pe de alta parte, premierul Un­gu­rea­nu si-a depus ieri prima declaratie de avere in calitate sef al Guvernului. Do­cumentul releva ca, in perioada iu­nie 2011-martie 2012, a adunat in conturile bancare 3.256 de euro, la Bank Austria Creditanstalt, si 21.242 de lei in unul din conturile pe care le are la Banca Comerciala Romana. In total, premierul detine la banci 17.247 de euro si 48.994 de lei. Un­gureanu a incasat de la SIE un salariu de 66.560 de lei, de la Universitatea Bucuresti – 27.080 de lei, iar ca drepturi de autor, 2.000 de lei de la Teatrul National 'Radu Stanca' din Sibiu, 300 de euro de la Universitatea din Viena si 180 de euro de la o editura din Viena.

Sotia sa a incasat la randul sau venituri salariale de aproximativ 46.000 de lei de la Institutul Cli­nic Fundeni, dar si 84.000 de euro din servicii de consultanta medicala pentru OMV AG Viena. Premierul detine trei terenuri, respectiv unul intravilan de 5.000 de metri patrati in comuna Nistoresti, unul agricol de 20.000 metri patrati in extravilanul localitatii Slobozia si altul intravilan de 423 metri patrati in Voluntari, aferent unei case de locuit de 283 de metri patrati, ambele cumparate in 2007. El mai are, la Iasi, un apartament de 42 de mp achizitionat in 1996.

×
Subiecte în articol: observator