x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un infractor din Iaşi condamnat la 10 ani de închisoare, descoperit ca preot la o biserică din California

Un infractor din Iaşi condamnat la 10 ani de închisoare, descoperit ca preot la o biserică din California

15 Ian 2019   •   15:41
Un infractor din Iaşi condamnat la 10 ani de închisoare, descoperit ca preot la o biserică din California

Ilie Iulian Vasile, un infractor român din Iaşi, condamnat la 10 ani de puşcărie şi căutat cu mandat european de arestare, a fost descoperit slujind ca preot la o parohie de români din California. "Părintele" Vasile era preotul parohiei româneşti de 3 ani şi primea o leafă lunară de 3.000 de dolari.

Poliţia Română avea emis un mandat european de arestare pentru Ilie Iulian Vasile, acesta fiind deja condamnat la 10 ani de închisoare.

"Se sustrage de la executarea pedepsei de 10 ani închisoare pentru savârșirea infracțiunii de "înșelăciune". Pe numele persoanei urmărite a fost emis Mandat European de Arestare", se precizează pe site-ul Poliţiei Române.

Contactată de reporterii Observator, Mitropolia precizează că Ilie Iulian Vasile nu are vreo legătură cu Episcopia sau Eparhia Iaşilor.

Credincioşii parohiei româneşti din California, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. 

"Primea 3.000 de dolari salariu în fiecare lună, de la parohie", precizează credincioşii.

Iulian Vasile Ilie a făcut parte dintr-o grupare infracţională condusă de Teodor Coman, intitulat şi „regele mansardelor“, acesta din urmă fiind condamnat la 14 ani de închisoare cu executare.

Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei.

Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări şi făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut şi nu mai răspundea la telefoane.

OBSERVATOR TV

 

×