x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un kickboxer de 14 ani a murit după o lovitură în piept în timpul unui meci. „Este un ghinion mare ca toate cele trei lucruri să se ivească în același moment”

Un kickboxer de 14 ani a murit după o lovitură în piept în timpul unui meci. „Este un ghinion mare ca toate cele trei lucruri să se ivească în același moment”

11 Feb 2019   •   23:00
Un kickboxer de 14 ani a murit după o lovitură în piept în timpul unui meci. „Este un ghinion mare ca toate cele trei lucruri să se ivească în același moment”

Un tânăr kickboxer de 14 ani a murit după o lovitură în piept care a declanșat un atac de cord în timpul unei lupte oficiale, conform Mirror.

Scoot Marsden, din Sheffield, Marea Britanie, a căzut în ultimele secunde ale rundei a 5-a dintr-o luptă din Leeds.

Patologul Kerry Turner a povestit procurorului că Scott a murit din cauza unei commotio cordis, o întrerupere rară a ritmului inimii, cauzată de o lovitură directă într-un moment anume în ciclul bătăii cordului.

Turner a spus că problema este rară pentru că trebuie să conțină trei elemente: impactul, locația direct deasupra inimii și potrivirea corectă în ciclul inimii.

Ea a spus: „Este un ghinion mare ca toate cele trei lucruri să se ivească în același moment”.

Patologul a adăugat că Scott nu avea probleme cu inima înainte de incident. Scott se antrena să fie kickboxer de la vârsta de 5 ani și a participat la meciuri oficiale de când avea 8 ani. Tatăl să, Simon, are o sală de sport în Sheffield.

×