x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un locotentent al Armatei Române, în uniformă, s-a alăturat protestatarilor în Piaţa Universităţii (VIDEO)

Un locotentent al Armatei Române, în uniformă, s-a alăturat protestatarilor în Piaţa Universităţii (VIDEO)

23 Ian 2012   •   18:31
Un locotentent al Armatei Române, în uniformă, s-a alăturat protestatarilor în Piaţa Universităţii (VIDEO)

Un tanar locotenent din Flotila 71 Aeriana Campia Turzii a sosit, in uniforma, in mijlocul protestatarilor din Piata Universitatii din Capitala. Militarul, in varsta de 27 de ani, a declarat ca a ales sa se alature manifestantilor din Bucuresti din respect pentru aceasta natiune. Nu protesteaza impotriva nimanui in special, nu vrea sa dea jos pe nimeni.

"Am venit aici din acelasi motiv pentru care oamenii sunt aici. Raed Arafat este pentru mine un erou. (...) Colegii mei nu au curaj sa vorbeasca. Au familii, copii si credite in banci. Eu am depus juramantul in fata cetatenilor, nu in fata cuiva. Imi asum raspunderea pentru ceea ce fac acum!" a declarat tanarul locotenent Alexandru Gheorghe.

Intrebat despre consecintele pe care le atrage prezenta sa in uniforma militara, printre protestatarii din Capitala, tanarul locotenent a declarat ca este constient ca vor exista urmari insa este dispus sa si le asume in intregime.

"Am venit cu trenul si m-am hotarat in urma a ceea ce se intampla in toata tara. Ceea ce fac eu nu e un protest, e o luare de atitudine. Vreau sa arat ca mai exista patrioti care sunt dispusi sa riste totul pentru tara. Ce risc? Asta se va vedea din momentul in care voi primi urmatoarele ordine. Ei sunt in continuare sefii mei directi, atata timp cand nu primesc alte dispozitii. Din acel moment nu voi mai fi ofiter. Am considerat ca ecoul ce lmai mare al gestului meu va fi de aici, din Bucresti. Mi-am luat masuri de siguranta daca se va incerca denigrarea mea profesionala. Deocamdata nu m-a contactat nimeni. Eu nu consider ca am dezertat. Maine dimineata voi fi la munca, la ora 8, ca de obicei. Aveam voie sa merg pana la Sibiu. Faptul ca am mers pana la Bucuresti imi asum. Sunt total apolitic, nu m-a trimis nimeni decat constiinta mea de om, de crestin, am participat la un miting spontan, care se desfasoara de 10 zile incoace in toata Romania".

"Armata este o institutie. A incalcat regulamentul militar, nu-i este permisa prezenta la mitinguri si manifestari. Juramantul spune sa respectam legile militare. Se va analiza cazul militarului si se va lua o hotarare. Nu mi-a spus nimeni, m-am autosesizat, vazand la televizor", a declarat seful Directiei de Informare si Relatii Publice a MApN, contraamiral Tiberiu Fratila.



×