x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un membru CNA a scos pistolul pe masă în timpul unei şedinţe la Parlament.

Un membru CNA a scos pistolul pe masă în timpul unei şedinţe la Parlament.

de Monica Iordache Apostol    |    Aniela Nine    |    22 Iun 2011   •   11:19
Un membru CNA a scos pistolul pe masă în timpul unei şedinţe la Parlament.

Constantin Dutu, membru al Consiliului National al Audiovizualului, a scos un pistol pe masa in timpul unei sedinte reunite a Comisiilor de cultura.

Dupa cateva minute, Dutu a spus ca a fost vorba de o farsa si ca era un pistol de jucarie.

Incidentul s-a petrecut in timpul audierii lui Dutu in Comisiile de cultura ale Parlamentului, anunta Mediafax. O sesizare depusa la comisiile de cultura cerea sa se analizeze o eventuala incompatibilitate a lui Dutu, care ar fi avut condamnari penale in Romania si Italia.

SPP: Dutu are o functie prevazuta a fi exceptata controlului antitero

"Asta nu e un pistol adevarat, e un pistol de jucarie", a spus Dutu, care a precizat ca l-a adus "ca sa-l vada domnul Sergiu Nicolaescu".

Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan, a declarat ca incidentul reprezinta o situatie "stanjenitoare si regretabila" pentru Parlament.

Turcan a spus ca va sesiza conducerea CNA "pentru comportamentul deplasat a lui Constantin Dutu".

"Parlamentul Romaniei nu e un loc de mascarada in care cineva sa vina cu arme, chiar de jucarie", a spus Raluca Turcan, care a precizat ca va cere informatii de la SPP privind modul in care Constantin Dutu a putut sa treaca de filtrul de la intrarea in Parlament.

Intrebata daca s-a speriat in momentul in care Dutu a scos acel pistol si l-a pus pe masa in timpul dezbaterilor de la comisiile de cultura, Raluca Turcan a spus: "Cand un om vine si scoate o arma in Parlamentul Romaniei, evident ca starea care te cuprinde nu e una placuta. Nici domnul Sergiu Nicolaescu, care are o vasta experienta, nu si-a putut da seama daca este un pistol de jucarie pana nu l-a vazut mai de aproape".

"Nu s-a inceput o cercetare penala in cazul sau pentru ca arma era dejucarie si pentru ca nicio persoana nu a depus plangere impotriva sa", a declarat pentru Jurnalul National Diana Sarca, purtator de cuvant Politia Capitalei.

×