x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un miting "in memoriam" organizat de elevi este autorizat pentru miercuri seara la Caracal

Un miting "in memoriam" organizat de elevi este autorizat pentru miercuri seara la Caracal

31 Iul 2019   •   17:17
Un miting "in memoriam" organizat de elevi este autorizat pentru miercuri seara la Caracal
Sursa foto: Lucian Alecu

Un miting "in memorian" organizat de elevi şi alţi tineri din Caracal a fost autorizat să aibă loc miercuri seara, în municipiu, participanţii urmând să se deplaseze la sediul Poliţiei Caracal, la sediul Primăriei şi apoi în zona casei lui Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani suspectat că le-ar ucis pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, precum şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, din comuna doljenă Dioşti.

Potrivit administratorului public al Primăriei Caracal, Cristina Melencu, la mitingul programat să aibă loc miercuri seara organizatorii au estimat că vor participa 120 de persoane, iar măsurile de ordine şi linişte publică vor fi asigurate de poliţişti şi jandarmi.

Aproximativ 100 de elevi şi tineri au participat şi în urmă cu două zile la un miting şi la un marş de protest, pornind de la sediul Poliţiei şi ajungând la casa lui Gheorghe Dincă.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, elevă a Liceului Mihai Viteazul din Caracal, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

În ziua de 25 iulie, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal, vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. Gheorghe Dincă a recunoscut în cadrul anchetei că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, dar şi pe o altă adolescentă dispărută anul acesta, Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioşti.

AGERPRES

×