x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou CUTREMUR a zguduit Galaţiul, în această dimineaţă. Seismul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri

Un nou CUTREMUR a zguduit Galaţiul, în această dimineaţă. Seismul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri

30 Sep 2013   •   09:02
Un nou CUTREMUR a zguduit Galaţiul, în această dimineaţă. Seismul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri

Un cutremur cu magnitudinea 3,6  s-a produs luni dimineaţă, la ora 5.00, la Galați. Seismul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri, la o distanţă de 17 km de Galaţi şi 57 de km de Focşani, informează Institutul de Fizică a Pământului.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richeter, s-a produs duminică, la ora 21.10, la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul seismului a fost la 17 kilometri de municipiul Galaţi, la 27 de kilometri de Brăila, la 36 de kilometri de Măcin, la 53 de kilometri de Tecuci şi la 57 de kilometri de Focşani. În luna septembrie au avut loc alte şapte cutremure în zona Galaţi, unul dintre acestea, de 3,2 grade pe scara Richter, fiind înregistrat în 27 septembrie.

În 25 septembrie s-au produs patru cutremure în zona Galaţi, la ora 3.36 - de 3,3 grade pe scara Richter, la ora 5.50 - de 3,4 grade, la 17.05 - de 2,8 grade şi la 18.43 - de 3,2 grade.

Alte două cutremure s-au produs în zona Galaţi în 23 septembrie, având magnitudinea de 2,8 şi, respectiv, 3 grade pe scara Richter.

Toate cele nouă cutremure s-au produs în aceeaşi zonă epicentrală. Cercetătorii au instalat în zonă aparatură de monitorizare a mişcărilor telurice, pentru a stabili din ce cauză se produc seismele. Specialiştii iau în calcul mai mulţi factori, printre care instabilitatea solului, inundaţiile din ultimele săptămâni şi exploatările petroliere din zonă.


 

×