x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două cutremure în Vrancea, joi dimineața

Două cutremure în Vrancea, joi dimineața

08 Noi 2018   •   07:09
Două cutremure în Vrancea, joi dimineața

UPDATE Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 3,5 pe scara Richter magnitudinea celui de-al doilea cutremur produs joi dimineaţa, la ora locală 7:35, în judeţul Vrancea.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 73 de kilometri. Epicentrul seismului a fost în apropierea oraşelor Nehoiu (44 km), Covasna (50 km), Odobeşti (52 km), Slănic-Moldova (54 km) şi Oneşti (57 km).

UPDATE Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 3,7 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa, la ora locală 5:47, în judeţul Vrancea.

Datele revizuite ale INFP arată că seismul s-a produs la o adâncime de 73 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (48 km), Odobeşti (48 km), Covasna (52 km), Slănic-Moldova (52 km) şi Oneşti (53 km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad pe scara Mercalli.

Între timp s-a mai produs un cutremur de magnitudine mai mică, respectiv 3,3 pe Richter, în aceeaşi zonă, judeţul Vrancea, la ora locală 7:35, dar la o adâncime de 100 de kilometri. Epicentrul seismului a fost în apropierea oraşelor Odobeşti (48 km), Slănic-Moldova (49 km), Oneşti (49 km), Tîrgu Ocna (50 km) şi Nehoiu (51 km).

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter s-a produs, în această dimineaţă, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 70 de kilometri.

Potrivit INFP, seismul a fost înregistrat la ora 5.47 şi a avut magnitudinea 3,6 pe scara Richter.

Miercuri, în acelaşi judeţ s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe Richter. 

În ultima lună, în România, s-au produs alte şase cutremure cu magnitudinea de peste 3 pe scara Richter. Cel mai puternic, produs pe 28 octombrie, a avut magnitudinea de 5,8 pe scara Richter.

Cutremurul a fost resimţit în mare parte din ţară, inclusiv în Bucureşti, şi a durat aproximativ 20 de secunde. Din fericire, nu au existat victime sau pagube materile semnificative.

×
Subiecte în articol: Cutremur