x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit în Botoșani

Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit în Botoșani

02 Dec 2019   •   14:09
Un nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit în Botoșani

Un focar de pestă porcină africană (PPA) a fost înregistrat într-o gospodărie din judeţul Botoşani, la exact o lună după ce ultimele 12 focare de PPA la porcul domestic au fost declarate închise.

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, a anunţat, luni, într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, că noul caz de îmbolnăvire cu PPA a fost înregistrat în localitatea Hăneşti.

"Am convocat această şedinţă ca urmare a confirmării unui focar de PPA la porcul domestic într-o gospodărie din localitatea Hăneşti. Confirmarea a venit în data de 30 noiembrie şi a fost emisă de laboratorul din Bucureşti. Drept urmare, a fost întocmit un plan de măsuri", a afirmat Şlincu.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu, a susţinut că noul caz de îmbolnăvire cu PPA a apărut într-o gospodărie în care era un singur porc.

"E o perioadă dificilă în care a apărut acest nou focar de pestă porcină la domestic, pentru că vine perioada de sărbători şi cu asta aş apela la populaţia din zona de protecţie de a nu înstrăina produse din carne de porc sau porci în creştere în alte localităţi sau alte zone ale ţării", a afirmat Vasiliu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: botosani pesta porcina