x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou incendiu în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării (VIDEO)

Un nou incendiu în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării (VIDEO)

09 Sep 2011   •   19:26
Un nou incendiu în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării (VIDEO)

Pompierii de la ISU Dobrogea Constanta au intervenit vineri seara pentru a lichida un incendiu izbucnit la vegetatia uscata din zona complexului lagunar Razelm-Sinoe, aflat in Rezervatia Biosfera Deltei Dunarii.

Potrivit reprezentantilor ISU Dobrogea, focul a izbucnit in jurul orei 18.30, la fata locului fiind trimise doua echipaje complete, cu doua autospeciale. Au fost mobilizate si serviciile voluntare din zona, din comunele Istria, Corbu si Mihai Viteazu. Flacarile au cuprins vegetatia uscata aflata intr-o zona mlastinoasa, la iesirea din localitatea Istria, pe malul lacului Sinoe.

'Focul arde pe o suprafata de 10-15 hectare, cam cat doua-trei terenuri de fotbal. Avem la fata locului aproape 30 de subofiteri, cu un ofiter de comanda si doua autospeciale. Deocamdata nu sunt probleme deosebite si speram ca pana spre miezul noptii sa putem sa-l lichidam', au declarat surse din cadrul ISU Dobrogea, conform Antena 3.

Deocamdata, nu se cunosc cauzele izbucnirii focului. Un incendiu similar s-a produs in urma cu trei saptamani, tot in Rezervatia Biosfera Deltei Dunarii, in zona Vadu, fiind afectata o suprafata de aproximativ 120 de hectare de teren, intre care aproximativ 50 de hectare de masa stuficola si 70 de hectare de vegetatie ierboasa.

×
Subiecte în articol: constanta incendiu histria