x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou ONG de mediu / Agent Green, prietenul naturii

Un nou ONG de mediu / Agent Green, prietenul naturii

02 Mar 2009   •   00:00
Un nou ONG de mediu / Agent Green, prietenul naturii

Este vorba de o nouă organizaţie neguvernamentală nonprofit care va acţiona pentru stoparea crimelor asu­pra mediului. La 3 martie, Agent Green va face cunoştinţă cu tine.



Mediul înconjurător are un nou prieten. Se numeşte Agent Green sau, pe româneşte, Agentul Verde.


ONG-ul îşi propune să investigheze şi să facă publice crimele împotriva naturii, să caute soluţii, să implice oameni, presă, autorităţi şi să acorde atenţie deosebită educaţiei ecologice a tinerilor şi a companiilor pentru un viitor curat. De altfel, motoul organizaţiei este de a acţiona împreună cu oamenii, pentru natură. "Filosofia" Agent Green are la bază conceptul de voluntariat şi sunt încurajaţi să se alăture campaniilor toţi cei care nu-şi doresc "decât" un mediu mai curat.

Pe pagina sa de internet, www.agentgreen.ro, care va fi funcţională începând din 3 martie, oricine va avea posibilitatea de a sesiza crime de mediu pe care organizaţia le va recepţiona, le va verifica veridicitatea, le va transmite autorităţilor responsabile, se va asigura că, în cazurile reale, autorităţile vor aplica sancţiuni şi că vor fi luate măsurile necesare pentru refacerea echilibrului ecologic. Domeniile principale de interes ale organizaţiei sunt: conservarea biodiversităţii, schimbările climatice, transportul durabil, eficienţa energetică, gestionarea deşeurilor, substanţele toxice, protejarea pădurilor, protejarea apelor, bunăstare animală, agricultura durabilă, spaţiile verzi.

Jurnalul Naţional este partener Agent Green şi susţine toate acţiunile organizaţiei.
"Dreptul la un mediu curat este pentru toate fiinţele, dar există indivizi şi entităţi care îl încalcă fie pentru profit murdar, fie din nepăsare. Este nevoie de eroi şi de vizionari care să asigure acest drept al tuturor la un viitor curat. Cred că în fiecare dintre noi sălăşluieşte un erou care are ne­voie doar de un impuls ca să acţione­ze în această direcţie. Dacă îţi pasă de natura din care şi tu faci parte, te im­pulsionăm să crezi şi să sprijini campaniile noastre. Împreună putem ajuta să oprim crimele şi să asigurăm echilibriul mediului, atât de fragil în faţa ameninţărilor actuale. Ne-am propus să ajutăm oamenii şi companiile să fie mai bune cu mediul şi acţionăm împreună cu oamenii pentru natură!", declară Agent Green.

×
Subiecte în articol: verde!