x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un om de-al lui Becali, vice

Un om de-al lui Becali, vice

de Monica Andrei Capatos    |    28 Iun 2008   •   00:00
Un om de-al lui Becali, vice

VOT ● Răzvan Murgeanu Şi-a recăpătat funcţia de secund
Capitala are de ieri doi viceprimari generali. Răzvan Murgeanu (PD-L) şi-a recăpătat funcţia pe care o avea încă de pe vremea cînd la şefia Bucureştiului era Traian Băsescu. Robert Ionescu (PNG-CD) este un novice în administraţia locală, noul scaun făcîndu-l să transpire şi la propriu şi la figurat.



VOT ● Răzvan Murgeanu Şi-a recăpătat funcţia de secund
Capitala are de ieri doi viceprimari generali. Răzvan Murgeanu (PD-L) şi-a recăpătat funcţia pe care o avea încă de pe vremea cînd la şefia Bucureştiului era Traian Băsescu. Robert Ionescu (PNG-CD) este un novice în administraţia locală, noul scaun făcîndu-l să transpire şi la propriu şi la figurat.

Agitaţie mare la prima şedinţă a noului Consiliu General al Capitalei. Emoţii, ironii, transpiraţii, cîţiva susţinători ai celor doi candidaţi la funcţiile de viceprimar general. O atmosferă sufocantă în care cu greu îţi găseai loc. Jocurile erau deja făcute, însă niciodată nu se ştie ce iese la numărătoare, mai ales că votul era secret. Propunerile erau cele ştiute, Răzvan Murgeanu de la PD-L, Robert Ionescu de la PNG-CD şi Bogdan Georgescu de la PSD. Interesantă a fost precizarea Marianei Câmpurean, consilier PSD care a ţinut să-l felicite pe Sorin Oprescu pentru cîştigarea alegerilor, precizînd că a scris o "pagină de istorie". Aplauzele şi zîmbetele ironice au însoţit cuvîntarea, puţin patetică a doamnei.

Pasul următor era decisiv. Votarea. Miza era mare, iar o greşeală putea să coste mult. Pentru a nu exista suspiciuni şi pentru ca decizia partidului să fie respectată, (existau zvonuri conform cărora unii consilieri ai PD-L nu voiau să-l voteze pe Murgeanu), aleşii locali ai PD-L au arătat chiar buletine de vot imediat după ce au bifat numele cu pricina. Mai mult, li s-a dat o cariocă specială pentru a vota, astfel încît atunci cînd se numără voturile să se ştie clar cine şi pentru cine a optat.

Consilierii PSD, responsabili şi de data asta cu circul, au început să facă mişto atunci cînd aleşii locali ai PD-L îşi arătau voturile. "O să vedeţi voi cînd s-o supăra Becali. N-o să dureze mult alianţa. Singurul vot responsabil este al meu", a vociferat Ion Stan, consilier PSD, cel care se pare a fost singurul care nu l-a votat pe Răzvan Murgeanu.

NEGOCIERE RESPECTATĂ. De frica excluderii din partid, consilierii au bifat conform directivelor de partid, astfel că Răzvan Murgeanu şi Robert Ionescu au fost aleşi viceprimari, toată lumea respirînd liniştită, mai puţin cei de la PSD şi PNL, ultimii nepropunînd nici măcar un candidat pentru funcţiile puse în joc. Din cei 53 de consilieri prezenţi, doar votul unuia a fost declarat nul. Astfel, Murgeanu a primit un număr de 51 voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Candidatul partidului PNG-CD, Robert Constantin Ionescu, a avut 34 de voturi "pentru" şi 18 "împotrivă". Bogdan Georgescu (PSD) a adunat 16 voturi "pentru" şi 36 "împotrivă". După pupăturile şi aplauzele specifice momentului, au urmat declaraţiile.

ÎMPĂRŢEALA.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se va întîlni luni cu cei doi viceprimari aleşi pentru a stabili delegarea responsabilităţilor pe termen scurt, pînă la prezentarea noii organigrame a primăriei. "Voi delega competenţe în funcţie de experienţa pe care o au cei doi, pentru a acomoda voinţa cu putinţa". Întrebat dacă va reduce numărul directorilor din primărie, Oprescu a răspuns că sînt unele servicii, cum ar fi cel al Corpului de Control unde sînt 114 angajaţi împrăştiaţi pe toate funcţiile posibile, cu excepţia celui de bucătar.

Cît despre cei doi viceprimari aleşi, primarul general a arătat că pe Robert Ionescu îl cunoaşte, dar s-au întîlnit doar de două ori, iar pe Răzvan Murgeanu îl ştie de mai mult timp, menţionînd că acesta "va purta acelaşi statut de consilier care va vota pentru transformarea Primăriei Generale şi a serviciilor oferite de această instituţie cetăţenilor".

Pe de altă parte, Răzvan Murgeanu a spus că va continua proiectele începute ca viceprimar general la Primăria Capitalei. "Îmi voi continua proiectele. Sper să fiu în asentimentul primarului general, pentru că el (Sorin Oprescu – n.r.) va decide care sînt atribuţiile care îmi vor reveni", a declarat Murgeanu.

O apariţie inedită a fost cea a celui ce-al doilea viceprimar ales, Robert Ionescu, care avea piciorul stîng în gips. Îmbrăcat într-un costum super elegant, cu o batistă din mătase în buzunarul de la costum, însă cu un adidas de firmă într-un picior şi cu un pantof de lux, sclipitor în celălalt. A, mai avea şi o cîrjă pe care o plimba dintr-o mînă în alta. Aproape că nu mai conta declaraţia pe care o dădea, imaginea era mai mult decît suficientă, însoţită şi de multă transpiraţie. Şi totuşi... "Sînt emoţionat de votul consilierilor generali, care m-au susţinut, pentru că depăşeşte cu mult numărul voturilor alianţei PD-L-PNG-CD", a reuşit să spună domnul Robert Ionescu.

Întrebat cu ce experienţă administrativă vine în funcţia de viceprimar al Capitalei, Robert Ionescu a arătat că este de profesie avocat, însă vine cu "multă bună-credinţă şi putere de muncă".


×
Subiecte în articol: observator robert murgeanu razvan