x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ONG din Marea Britanie plăteşte 1.060 de lei / câine vagabond din România

Un ONG din Marea Britanie plăteşte 1.060 de lei / câine vagabond din România

15 Apr 2012   •   11:24
Un ONG din Marea Britanie plăteşte 1.060 de lei / câine vagabond din România

Organizatia de protectie a animalelor Hillside Animal Sanctuary, din Frettenham, Marea Britanie, cheltuieste 200 de lire (1.060 de lei) pentru fiecare caine vagabond pe care il importa din Romania, informeaza BBC.

Atat costa transportul, deparazitarea, vaccinarea, marcajul cu microcip si intocmirea documentelor. Pana acum au fost alesi 50 de caini din doua adaposturi bucurestene, dintre care peste 30 au ajuns in Marea Britanie, calatorind 2.700 de kilometri.

Britanicii au si ei cainii lor vagabonzi, dar sunt impresionati de chinurile pe care le indura patrupedele in Romania

John Watson, reprezentantul Hillside Animal Sanctuary spune ca, spre mirarea sa si a colegilor, canii sunt blanzi si increzatori, in pofida abuzurilor la care au fost supusi in trecut, adaptandu-se repede in noile lor camine.

Cand a fost salvat, Petronel avea abdomenul aproape sectionat de o sarma si un ochi pierdut in urma batailor administrate. Iar Misca, la sapte ani este aproape orb si nu mai are blana in jurul gatului, din cauza unui lant care l-a sufocat mult timp, intrandu-i sub piele.

Watson sustine ca procesul de ajutorare a cainilor din Romania va continua si chiar se va intensifica, dupa ce legislatia britanica in domeniul carantinei animale a fost modificata la inceputul anului.

×