x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pui de delfin omorât de disperarea turiştilor de a se fotografia cu el

Un pui de delfin omorât de disperarea turiştilor de a se fotografia cu el

17 Aug 2017   •   13:35
Un pui de delfin omorât de disperarea turiştilor de a se fotografia cu el

Un pui de delfin, găsit naufragiat pe o plajă aglomerată din Spania, a murit după ce a fost purtat de la un turist la altul pentru a fi fotografiat, scrie The Independent.

Turiştii au fost criticaţi de grupul de salvare a faunei marine Equinac care au declarat că delfinul era “îngrozit” şi că ar fi putut fi salvat dacă oamenii aflaţi pe plajă ar fi alertat mai repede autorităţile.

Au apărut mai multe imagini cu oameni care stăteau în jurul micului mamifer, care avea nevoie în continuare de alăptare, în timp ce acesta plutea “speriat şi slăbit” la mal, după ce a fost separat de mama sa.

“Încă o dată am aflat că oamenii sunt cele mai iraţionale specii care există”, a scris grupul Equinac într-o declaraţie plină de afecţiune. “Mulţi nu sunt capabili să simtă empatie pentru o vieţuitoare singură, speriată, înfometată, fără mama sa şi îngrozită pentru că mulţi dintre voi, în egoismul vostru, îşi doresc doar să o fotografieze şi să o atingă, chiar dacă animalul suferă de stres.”

Organizaţia non-profit a afirmat că “sute” de persoane au asaltat delfinul şi erau “obsedaţi” să îl atingă şi să îl fotografieze. O imagine apărută pe Internet surprinde cum un copil acoperea orificiul prin care delfinul respiră în timp ce-l mângâia.

Salvatorii de la Equinac s-au grăbit să ajute delfinul, după ce un turist a sunat îngrijorat, însă acesta era deja mort când grupul a ajuns. "Cetaceele sunt animale foarte susceptibile la stres şi... copleşitul lor pentru a face poze şi a le atinge le cauzează un şoc foarte puternic care accelerează un eşec cardiorespirator, ceea ce s-a întâmplat în cele din urmă.”, a spus organizaţia.

Cei de la Equinac au avertizat, de asemenea, că deranjarea unei specii protejate poate fi o infracţiune.

×