x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român aflat în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a cerut repatrierea

Un român aflat în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a cerut repatrierea

29 Ian 2020   •   17:47
Un român aflat în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a cerut repatrierea
Sursa foto: pixabay.com

Trei cetățeni români au contactat ambasada României în Beijing pentru a-și semnala prezența în provincia Hubei, unde a început epidemia de coronavirus. Unul dintre cei trei cetățeni români, care se află în orașul Wuhan, provincia Hubei, epicentrul epidemiei, a solicitat repatrierea, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. În prezent, acesta se află în contact cu oficialii MAE.

Alți doi cetățeni români se află în localitatea Yichang a aceleiași provincii. Ambasada României la Beijing menține contactul cu aceștia prin intermediul angajatorului lor, cât și cu autoritățile chineze într-o încercare de a găsi o soluție optimă pentru repatriere.

Potrivit MAE, cei trei români nu au simptome ale coronavirusului.

Cetăţenii români aflați în China pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing: +861065323616, Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong: +85225233813, +85225233817 şi Consulatului General al României la Shanghai: +862162701146, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

 

×
Subiecte în articol: Wuhan hubei cetateni romani repatriere