x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român care a trăit în UK face diferența între România și Marea Britanie: "În România e greu, dar la fel e și în UK. Or avea ei salariu de 1.500 de lire, dar viata e la fel de scumpa"

Un român care a trăit în UK face diferența între România și Marea Britanie: "În România e greu, dar la fel e și în UK. Or avea ei salariu de 1.500 de lire, dar viata e la fel de scumpa"

20 Ian 2016   •   18:23
Un român care a trăit în UK face diferența între România și Marea Britanie: "În România e greu, dar la fel e și în UK. Or avea ei salariu de 1.500 de lire, dar viata e la fel de scumpa"
Sursa foto: vladvaida.com

Vlad Vaida, un român care a locuit în Marea Britanie, a publicat pe blogul său un text, care încearcă să explice diferențele dintre viața din România și cea din Regatul Unit:

<< Asadar, poate ca aceasta intrebare mai avut raspuns, poate nu, poate au raspuns altii, insa, nu stiu, deoarece nu am mai citit alte articole asemanatoare. Dar destul cu balivernele, ar fi bine sa trecem direct la subiect pentru ca toata lumea stie poezia “A fost odata ca niciodata”.

Am fost una dintre acele persoane. Acel tip de persoane care au impresia ca dincolo de granita aerul este diferit, ca oamenii sunt alte fiinte, teoretic, ca totul e diferit peste granita. M-am inselat. Totusi, prima data cand am ajuns a fost un sentiment “nou”, de bine, dar a fost scurt, ca un orgasm. Dupa asta? Am ajuns cu picioarele pe pament si am realizat ca nu e nimic special.

Dar totusi, ceva e diferit, ceva. O fi in creierul nostru? Poate! Dar totusi ceva pare  fi diferit. Eu zic totusi ca e in creierul nostru. Cine a mai vizitat alte tari stie despre ce vorbesc!

In opinia mea, un lucru e diferit si acel lucru este modul in care societatea priveste UK fata de Romania. Cand am ajuns in UK prima data am fost efectiv FASCINAT sa ma plimb prin cartierele lor mult diferite fata de Romania. Eu sunt un junkie al serialelor. Ma uit la seriale americane cat si englezesti. Era un sentiment aparte sa te uiti la acel serial din Romania, sa vezi teoretic o alta lume iar dupa sa “experimentezi” chiar tu acea lume? Are sens ce vorbesc? Poate ca nu.

Oricum, punctul in care vroiam sa ajung este ca UK este exact ca si Romania. Diferentele sunt:

  • Modul de gandire al oamenilor: Oamenii din Romania, in opinia mea, se victimizeaza. In Romania e greu. Dar la fel de greu e si in UK. Or avea ei salariu de 1.500 de lire dar viata e la fel de scumpa. Ei, daca intrebi un roman ce crede despre Anglia ce nu a mai fost, va spune ca ei au bani, ei bine acel roman nu stie ca o chirie costa aproximativ 600-800 de lire + alte cheltuieli + doar sa traiesti + entertainment.
  • O alta diferenta ar fi VALORIZAREA, ce face parte din modul de gandire a oamenilor din UK! Ca sa o spun pe scurt, englezii, daca au o piatra veche, o pun in cutie si te pun sa platesti ca sa o vezi. Englezii isi valorizeaza tara si ce are ea!
  • Arhitectura. – Si da, asta e importanta. Cand te uiti la poze cu un oras asta va fi singurul lucru ce iti va sari in ochi. Modul in care sunt organizate cladirile, cum arata. Asta e prima impresie lasata. Cred ca pe mine arhitectura a fost lucrul ce m-a fascinat cel mai tare! Hey, am aproximativ 5000 de poze doar cu orasul.
  • Asadar, Romania -UK. Sunt 2 tari exact la fel. Ce e diferit? Arhitectura si modul de gandire al oamenilor. Orice alta diferenta se afla in mintea noastra. UK, vizibil, pare o tara mai buna ca Romania dar nu avem argumente sa dovedim acest lucru! Adica, incearca doar! >>, a scris Vlad Vaida pe blogul său.

    ×
    Subiecte în articol: roman vlad vaida Marea Britanie blog uk