x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un turist a murit pe Transfăgărăşan, lovit în cap de o bucată de gheaţă

Un turist a murit pe Transfăgărăşan, lovit în cap de o bucată de gheaţă

19 Dec 2010   •   15:10

Un turist a murit, duminică, pe Transfăgărăşan, după ce a fost lovit de un sloi de gheaţă de mari dimensiuni căzut de pe o copertină betonată, incidentul petrecându-se la aproximatitiv trei kilometri de Piscu Negru, unde victima mersese, împreună cu mai multe persoane, să facă fotografii.

Potrivit directorului Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, salvamontiştii au fost sesizaţi prin 112 că pe Transfăgărăşan există un turist decedat, după ce un sloi de gheaţă s-a desprins de pe o copertină betonată şi a căzut peste el, provocându-i leziuni craniene şi toracice grave.

"Incidentul a avut loc pe DN 7 C, Transfăgărăşan, între Cota 2000 şi tunel, la o copertină rutieră betonată, unde un ţurţur de mari dimensiuni s-a desprins şi a căzut peste un turist în vârstă de 43 de ani, din Craiova, accidentându-l mortal. Bărbatul a murit după ce fost lovit la cap şi în zona toracelui. Drumul de acces în zonă este dificil, este zăpadă, iar salvamontiştii au plecat pentru a prelua victima", a declarat Ion Sănduloiu.

Potrivit acestuia, bărbatul făcea parte dintr-un grup de cinci turişti care ar fi lăsat autoturismul la Piscu Negru, drumul în amonte fiind închis circulaţiei rutiere în această perioadă, şi se îndreptau pe jos spre zona Capra.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului plecaseră şi poliţiştii, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

×