x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ultim “popas” la TVR pentru Marioara Murărescu

Un ultim “popas” la TVR pentru Marioara Murărescu

de Luminita Ciobanu    |    02 Feb 2014   •   17:39
Un ultim “popas” la TVR pentru Marioara Murărescu

Realizatoarea longevivei emisiuni - “Tezaur folcloric” - , Marioara Murărescu, s-a stins din viaţă, la 66 ani, în noaptea de joi spre vineri, după o lungă bătălie cu o boală nemiloasă. Cei care au cunoscut-o, dar şI cei care o ştiau doar din emisiunea pe care o realiza la postul public de televiziune, i-au putut aduce un ultim omagiu, o lumânare şI o floare, la capela Bisericii Doamna Oltea. Luni, la ora 12:00, Marioara Murărescu va fi adusă, pentru ultima oară, la Televiziunea Română, acolo unde a lucrat vreme de 42 de ani. La ora 19:00, sicriul cu trupul neînsufleţit al realizatoarei TV va fi dus la Biserica Mănăstirii Cernica unde marţi, începând cu ora 11:30, va avea loc slujba de înmormântare. Marioara Murărescu se va odihni întru veşnicie alături de părinţii săi, în cimitirul Cernica.
Plecarea grăbnică la ceruri a Marioarei Murărescu este regretată de cei care au cunoscut-o.

Theodora Popescu, realizator de emisuni folclorice: “Regret sincer moartea ei, ar fi meritat să mai trăiască... Am fost colege atâţia ani... Eu şI Marioara Banu transmiteam în direct, încă nu apăruse magnetoscopul. Marioara Murărescu a avut norocul să lucreze la Televiziunea Română după ce au apărut mijloacele de înregistrare a imaginii şI a sunetului. În felul acesta, alături de alţi colegi, a lăsat în videoteca Televiziunii înregistrări de valoare. Dumnezeu s-o ierte şI s-o odihnească!”

Elise Stan, etnomuzicolog, realizator de emisiuni folclorice: “ Marioara Murărescu era un veritabil profesionist de televiziune. Din păcate, într-un scurt timp, Televiziunea Română a pierdut doi oameni de valoare: Titus Munteanu şI Marioara Murărescu. Ambii ar fi avut multe proiecte de pus în pagină, spre bucuria tuturor oamenilor. Marioara Murărescu nu a făcut rabat la calitate. Iubită de unii şI contestată de alţii, era o persoană exigentă, în primul rând cu sine însăşi, şI apoi cu fiecare moment pe care îl pregătea. Lucrul acesta s-a văzut de-a lungul celor 32 de ani în care a realizat emisiunea “Tezaur folcloric”. Datorită Marioarei Murărescu, foarte multe filmări-document se află în arhiva de televiziune: cântece, jocuri, oameni care nu mai sunt, filmări nepreţuite despre tradiţiile româneşti...
Eu am avut un deosebit respect pentru Marioara. Pe mine m-a botezat tatăl ei, care era preot la Biserica Sf. Gheorghe de pe Calea Plevnei. Naşul meu era dascăl la această biserică... Dumnezeu s-o odihnească!”


×
Subiecte în articol: marioara murarescu