x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ziarist clujean protestează faţă de gunoiul informaţional din media

Un ziarist clujean protestează faţă de gunoiul informaţional din media

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Noi 2008   •   00:00
Un ziarist clujean protestează faţă de gunoiul informaţional din media

Un jurnalist clujean protestează, vineri, într-un mod inedit, faţă de "gunoiul informaţional" din media.  Ziaristul are legate de el cu cabluri televizoare, monitoare de calculator şi stive de ziare şi reviste, pe care le trage pe străzile din Cluj-Napoca, informează Mediafax.



Jurnalistul Adrian Dohotaru a pornit, în jurul orei 12.30, de pe strada Horea din Cluj-Napoca şi s-a oprit în Piaţa Muzeului, la faţa locului venind şi deputatul PSD Vasile Dâncu. El a spus că susţine acest demers deoarece "în media există mai mult divertisment decât informare".  Adrian Dohotaru, care lucrează la Radio Cluj, a declarat că protestul se desfăşoară sub motto-urile "Doho, Sisif mediatic, cară gunoiul informaţional al lumii" şi "Gunoieri informaţionali din toate redacţiile Clujului, uniţi-vă! E un protest ghiduş, hapening, flash mob sau cum s-o numi. Sunt costumat într-un Sisif mediatic şi trag după mine mai multe televizoare, monitoare, stive de ziare, legate între ele cu nişte cabluri. Motto-ul este: Gunoieri informaţionali din toate redacţiile Clujului, uniţi-vă!"  Dohotaru susţine că a fost "condamnat să care la nesfârşit, fără salvare, junk-ul informaţional al lumii".

"Televiziune, radio, ziare, reviste, net. Gunoaie sunt prezentarea continuă, galopantă a tuturor banalităţilor, crimelor, accidentelor, frivolităţilor mondene. Nu există selecţie în Evul Media, doar producţie. Adesea, gunoaiele nu sunt subiectele în sine, cât anularea lor prin viteza cu care sunt prezentate, fără pic de meditaţie asupra situaţiei şi prin modul facil de a nara un subiect, care prostituează ideea de poveste. Gunoaiele vin pe bandă rulantă", a adăugat Dohotaru. Adrian Dohotaru propune şi câteva soluţii pentru jurnalişti: "restricţionarea producţiei de flecăreli politice, mondene şi sociale şi lupta cu şefii pentru a nu mai prezenta toate tâmpeniile, greva!"

×
Subiecte în articol: romania