x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde e rovinieta? – Minciuni adevarate

Unde e rovinieta? – Minciuni adevarate

de Daniela Ivan    |    Elena Stan    |    07 Aug 2008   •   00:00
Unde e rovinieta? – Minciuni adevarate

Autoritatile ne mint in continuare, sustinind ca nu este nici o criza de rovinieta. In Bucuresti, abtibildurile s-au comercializat ieri doar in doua puncte, care s-au inchis la ora 15:00!



Autorităţile ne mint în continuare, susţinînd că nu este nici o criză de rovinietă. În Bucureşti, abţibildurile s-au comercializat ieri doar în două puncte, care s-au închis la ora 15:00!

Criza de roviniete va mai continua încă patru luni. Motivul e limpede: din cele 12 milioane de roviniete necesare, au fost distribuite sub un milion, din care circa 650.000 cu valabilitate de şapte şi 30 de zile, bune pentru autoturisme. Restul de 11 milioane urmează să ajungă pe piaţă pînă la sfîrşitul anului.

Autorităţile încep să recunoască, după articolul publicat în Jurnalul Naţional, că au scos la vînzare un număr extrem de mic de roviniete în raport cu necesarul solicitat de piaţă. Românii care pleacă zilele acestea în concediu devin, fără vina lor, pasibili oricînd de amendă. Deşi firma Eltronis nu şi-a respectat contractul, care prevedea ca pînă la 3 august să livreze 2 milioane de roviniete, Compania de Drumuri dă vina tot pe cetăţeni, pentru că nu caută suficient. Maria Magdalena Grigore, director la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Bucureşti (DRDP), a declarat că locuitorii Capitalei nu duc lipsă de roviniete, ele putînd fi achiziţionate de la cele nouă puncte de vînzare ale DRDP Bucureşti. În realitate sînt doar două locuri de distribuţie a abţibildelor, care trag obloanele la ora 15:00: unul în Militari, pe B-dul Iuliu Maniu 401 A şi al doilea pe şos. Chitilei nr. 232.

BRAMBUREALĂ.
Pînă ieri, comunicatele primite de la Compania de Drumuri ne indicau mai multe locaţii de unde se puteau lua roviniete, benzinăriile Petrom, OMV, Mol, Rompetrol etc. Astăzi, singurele locaţii sigure sunt centrele DRDP Bucureşti. "Noi avem la punctele nostre (n.r. – centrele DRDP Bucureşti) de vînzare roviniete. Doritorii se pot prezenta fără probleme, pentru că aici vor găsi. Avem pe stoc 4.280 de roviniete vechi, tip ecuson, precum şi 41.000 de roviniete matcă-cupon. Toate acestea vor fi distribuite către punctele noastre de vînzare", a declarat Maria Magdalena Grigore. Ea a mai precizat că în Capitală există în total nouă asemenea centre de vînzare. Mai mult, ieri noul tip de rovinietă nu era de găsit la punctele menţionate de Maria Grigore.

DRUMARII. Reprezentanţii Companiei de Drumuri susţin că cele un milion de roviniete ar trebui să fie suficiente chiar pentru cîteva luni. De menţionat că din cele un milion de roviniete noi, cele 347.500 cu valabilitate de o zi nu sînt valabile pentru autoturisme. "Roviniete noi se găsesc în 124 de benzinării Mol, 72  de locaţii Petrom, 71 de DRDP-uri, 198 de sucursale ale Poştei Române, 114 benzinării Rompetrol şi 88 de locaţii Speedy Driver. Dacă cetăţeanul se duce la benzinăriile care nu au, este vina lui, să caute. Pînă la urmă cred că este vorba şi de o concurenţă între benzinării şi nu înţeleg cum de nu se găsesc, deoarece noi le-am distribuit", a declarat Ştefan Szobotka, director de comunicare al CNADNR.

Două, nu nouă!

Autorităţile induc şi de această dată populaţia în eroare. Ne-am deplasat ieri la cele două puncte aparţinînd Regiei de Drumuri şi Poduri Bucureşti unde ar fi trebuit să se vîndă roviniete. Stupoare, însă. În plină criză pe piaţă, pe Şos. Chitilei nr. 232, programul este 7:00-15:00. Cam scurt, dacă punem la socoteală că în  aceste momente este o foame nebună  de roviniete. Măcar în al doisprezecelea ceas se putea găsi o minte luminată care să prelungească puţin programul de lucru. Şi pentru că veni vorba, o întrebăm pe doamna directoare Maria Magdalena Grigore unde sînt cele nouă puncte la care a făcut referire, că noi n-am găsit decît două? (Mara Răducanu)

Detalii despre locurile de unde pot fi procurate roviniete Anexa 1Anexa 2Anexa 3Anexa 4 fisiere .xls

×
Subiecte în articol: observator roviniete