x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde erau europenii când...?

Unde erau europenii când...?

12 Iul 2012   •   14:52
Unde erau europenii când...?

-Traian Basescu uzurpa rolul guvernului si anunta taieri ale salariilor bugetarilor?

-Traian Basescu isi abandona rolul constitutional de mediator in societate si se manifesta ca reprezentant al PDL impotriva celorlalte forte politice?

-Traian Basescu declara ca nu va numi un prim-ministru USL chiar daca aceasta forta politica va avea majoritate parlamentara provocand astfel tensiuni in intreaga societate?

-Traian Basescu a ignorat vointa majoritatii parlamentare care l-a propus ca premier pe Klaus Iohanis?

-Traian Basescu cerea Procurorului General sa urgenteze revolutiei si mineriadelor incalcind astfel principiul separatiei puterilor in stat?

-Traian Basescu ataca extrem de dur Parlamentul subminand astfel o institutie a statului de drept?

-Traian Basescu a elaborat un proiect de revizuire a Constitutiei pe care l-a trimis Guvernului incalcand astfel Constitutia care da acest drept de initiere Guvenului si nu presedintelui?

-Traian Basescu avea delaratii extem de violente la adresa Parlamentului,instititiilor justitiei,altor institutii ale statului de drept?

-Traian Basescu facea aluzii, in declaratiile sale publice, ca are cunostinta de stadiul unor dosare aflate in ancheta,o pozitie vadit anticostitutionala?

-Traian Basescu amana acreditarea ambasadorului Olandei,cu de la sine putere ,tensionand relatiile cu o tara europeana si adoptand o pozitie care incalca politica oficiala a statului roman?

-Traian Basescu incuraja Guvernul,in mod public,sa-si asume raspunderea pentru legile justitiei concomitent cu un atac furibund asupra Parlamentului?

-Traian Basescu ataca,jignea si invrajbea categorii sociale (profesori,medici,functionari) in cadrul unei reforme haotice si aplicate fara a fi explicata suficient populatiei?

-Traian Basescu a anuntat masurile de austeritate fara ca Guvernul,dupa cum s-a vazut din reactiile ministrilor,sa aiba cunostinta de acestea?

-Traian Basescu este acuzat chiar de Curtea Constututionala ca s-a subtituit in atributiile constitutionale ale Guvernului?

-Traian Basescu este acuzat chiar de Curtea Constitutionala ca a abandonat rolul de mediator in stat sI societate?

Rugam cititorii sa ne trimita si alte raspunsuri la aceasta intrebare.

×