x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria ne-a declarat “țară galbenă”

Ungaria ne-a declarat “țară galbenă”

de Valentin Gros    |    13 Iul 2020   •   10:50
Ungaria ne-a declarat “țară galbenă”
Sursa foto: Varga Gy

Autoritățile maghiare au inclus România pe lista statelor galbene și au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Noile măsuri vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Statele de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Ungaria sunt clasificate pe trei categorii: zona verde (fără restricții), zona galbenă (cu restricții) şi zona roșie (nu este permisă intrarea).

Astfel, cetățenii care intră în Ungaria din România vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul. În situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare maghiare.

Românii vor putea evita măsurile de mai sus dacă prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuate în ultimele cinci zile. Certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

×