x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria şi România au demarat un proiect comun de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Mureş

Ungaria şi România au demarat un proiect comun de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Mureş

10 Iul 2018   •   14:37
Ungaria şi România au demarat un proiect comun de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Mureş

Ungaria şi România au demarat, marţi, un proiect comun, care beneficiază de finanţare de la Uniunea Europeană, vizând apărarea împotriva inundaţiilor de-a lungul râului Mureş, a anunţat, marţi, un oficial din conducerea direcţiei regionale pentru gestionarea apelor din sudul Ungariei, transmite MTI. 

Mihaly Kadar a apreciat că acest proiect, care beneficiază de un buget de peste 800 de milioane de forinţi (2,7 milioane de euro) şi care este preconizat să se finalizeze peste doi ani, va creşte siguranţa la inundaţii pe ambele laturi ale frontierei dintre Ungaria şi România. Proiectul vizează refacerea unui complex de pompare din localitatea Mako din Ungaria, care preia apele interne şi furnizează apă pentru irigarea terenurilor arabile din zonă. 

Pe partea românească, vor fi refăcută digurile şi alte instalaţii de protecţie pe o porţiune de doi kilometri de-a lungul râului Mureş. 

Potrivit acordului, experţii din cele două ţări vor face schimb de baze de date şi vor pregăti o hartă a posibilelor zone inundabile pe o secţiune de 21 de kilometri de-a lungul râului Mureş, a mai spus Mihaly Kadar. AGERPRES

×