x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungureanu:Vom analiza posibilitatea ca studenţii basarabeni din România să se poată angaja part-time

Ungureanu:Vom analiza posibilitatea ca studenţii basarabeni din România să se poată angaja part-time

03 Mar 2012   •   19:00
Ungureanu:Vom analiza posibilitatea ca studenţii basarabeni din România să se poată angaja part-time

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, la finalul intalnirii cu studentii basarabeni de la Iasi, ca printre problemele ridicate de tinerii moldoveni s-a numarat si posibilitatea angajarii acestora in regim part-time, el precizand ca aceasta chestiune va fi analizata de guvern.

Mihai Razvan Ungureanu a spus, la finalul intalnirii, ca este foarte multumit ca a reusit sa aiba o discutie cu studentii moldoveni din Iasi, afirmand ca problemele ridicate de acestia necesita "o analiza aplicata" din partea Guvernului roman, potrivit MEDIAFAX.

"Contactul dintre un reprezentant al statului si cei care beneficiaza de programele de studii ale statului roman este util. La intalnire m-a insotit si ministrul Educatiei, Catalin Baba, iar la intrebarile studentilor si masteranzilor moldoveni am raspuns punctual. Saptamana viitoare vom face o analiza a problemelor ridicate, vom aduce si corectii unor prevederi ministeriale, astfel incat situatia lor sa se usureze", a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

El a spus ca au fost discutate "chestiuni de detaliu", printre acestea figurand si dreptul la munca in Romania al studentilor basarabeni.
"Studentii basarabeni cred ca ar trebui sa aiba capacitatea de a se putea angaja part-time. Urmeaza sa analizam toate problemele ridicate de tinerii basarabeni, inclusiv aceasta, iar in functie de prevederile legale si unde exista suficient teritoriu de joc sa putem sa le facem pe plac", a declarat premierul Ungureanu.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a discutat, sambata seara, timp de aproape o ora, cu studentii basarabeni, in sala de festivitati a Colegiului "Costache Negruzzi" din Iasi, la intalnire fiind prezenti aproximativ 180 de tineri.
Intalnirea cu studentii basarabeni a fost ultima din seria intrevederilor pe care Mihai Razvan Ungureanu le-a avut la Iasi, el sosind in oras inca de vineri dimineata.

In prima zi a sederii sale in oras, premierul s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei locale, a participat la redeschiderea a doua muzee si s-a intalnit cu oameni de afaceri locali.
Vineri seara, Mihai Razvan Ungureanu a participat, la Primaria Iasi, la receptia oferita de municipalitate si de Consiliul Judetean cu ocazia prezentei in oras a membrilor Guvernului, la festivitate luand parte peste 300 de persoane.

In timpul desfasurarii receptiei, aproximativ 20 de persoane adunate in fata Primariei l-au huiduit pe premier, dar si pe primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, oamenii reprosand faptul ca in timp ce ei o duc greu in institutie are loc o "chermeza".
Protestatarii au fost supravegheati de jandarmi si de reprezentanti ai SPP, actiunea incheiindu-se inainte ca premierul sa iasa din cladirea primariei iesene. De altfel, autoritatile au luat masuri sporite de securitate pe toata durata sederii premierului la Iasi, zeci de jandarmi si politisti fiind mobilizati pe strazile din zona centrala a orasului.

Sambata, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi s-a desfasurat sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republicii Moldova, traficul rutier fiind oprit cateva minute, timp in care premierul roman Mihai Razvan Ungureanu si omologul sau moldovean au fost primiti cu onoruri militare.

Sedinta a durat aproximativ trei ore, iar atat la sosirea celor doua delegatii guvernamentale, cat si in momentul parasirii cladirii, cateva zeci de persoane adunate in fata universitatii au scandat lozinci impotriva premierului Ungureanu si a presedintelui Traian Basescu. Printre manifestanti s-au numarat si cativa reprezentanti ai oganizatiei Noua Dreapta, acestia scandand lozinci pro-unioniste.
La finalul sedintei celor doua guverne Mihai Razvan Ungureanu si Vlad Filat au sustinut o conferinta de presa comuna in care au prezentat agenda intrunirii si acordurile semnate intre cele doua state.

Totodata, cei doi premieri au rememorat perioada in care au studiat la Iasi, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Premierul Vlad Filat a spus ca l-a vazut pe Mihai Razvan Ungureanu in timpul studentiei, insa nu l-a cunoscut foarte bine. La randul sau, premierul roman a precizat ca exista amintiri comune pe care le au doi absolventi ai aceleiasi universitati, adaugand ca este interesant ca dupa atatia ani cei doi sa se revada, ca premieri, in aceeasi universitate.

×
Subiecte în articol: observator