x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitatea Dunărea de Jos - Zilele Porţilor Deschise

Universitatea Dunărea de Jos - Zilele Porţilor Deschise

de Alina Gavrila    |    03 Apr 2008   •   00:00

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi a programat, pentru azi şi mâine, “Zilele Porţilor Deschise”, manifestare adresată elevilor de liceu din clasele a XII-a şi, indirect, profesorilor şi părinţilor.




Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi a programat, pentru azi şi mâine, “Zilele Porţilor Deschise”, manifestare adresată elevilor de liceu din clasele a XII-a şi, indirect, profesorilor şi părinţilor. “Zilele Porţilor Deschise” constituie o acţiune necesară în contextul integrării europene pentru că permite accesul liber la informaţii şi studii, prezintă oferta diversificată a Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi, facilitează dezvoltarea şi promovarea acelor specializări de studiu care conduc la alinierea României la standarde internaţionale şi, pe termen lung, contribuie la funcţionalitatea unei economii de piaţă eficiente.
Evenimentul are în vedere şi acel segment al studenţilor care doresc să îşi continue studiile la a doua facultate, prin învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă, respectiv la un masterat. Numărul total de tineri care vor fi expuşi mesajelor se ridică la peste 4.000, în 31 de licee, numărul estimat pentru participanţii efectiv depăşind 500. Acestora li se adaugă profesori cooptaţi în activităţi, precum şi părinţii care vor dori să participe la eveniment. Pentru a obţine informaţii detaliate publicul are la dispoziţie materiale promoţionale şi informative: broşuri, pliante, ghidul candidatului, prezentări Power-Point, prezentări video etc. Pentru admiterea în anul universitar 2008-2009, numărul de locuri subvenţionate de la buget la ciclul de studii universitare de licenţă va fi de 1.812, dintre care 15 pentru romi, iar cele cu taxă de 2.170.

×
Subiecte în articol: observator