x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universităţile străine racolează la Bucureşti

Universităţile străine racolează la Bucureşti

de Eugenia Mihalcea    |    09 Oct 2009   •   00:00

Aproape 30 de universităţi din Europa şi America vor prezenta, mâine şi duminică, mai multe oferte de studiu în şcolile din respectivele state, la târgul World Education, care va avea loc la Hotelul Hilton din Bucureşti. Un alt târg, de masterate şi MBA-uri, se va desfăşura luni şi marţi la Intercontinental.



Licee din Marea Britanie şi Elveţia îşi vor prezinta oferta de studii pentru elevii români. Ballerbys College, Davis, Laing & Dick College, Brookenhouse College, d'Overbroeck's College şi TAIS The American School din Elveţia şi-au trimis directorii pentru a le explica tinerilor din România cum se face admiterea sau ce facilităţi li se oferă dacă vor studia în liceele din ţările respective. Taxele pentru un an de pregătire oscilează de la 50.000 de franci în Elveţia, la 25.000 de lire în Marea Britanie. Taxele includ instruirea, cazarea, masa şi anumite activităţi extraşcolare.

Dacă în Marea Britanie este bine ca cei interesaţi să îşi depună dosarele cu un an sau chiar doi înainte, în Elveţia, admiterea depinde de vârsta elevului, de studiile anterioare, gradul de cunoaştere a limbii şi planurile sale de viitor.

La târg vor fi prezente şi 29 de universităţi din Marea Britanie, Elveţia, Olanda, Danemarca, Spania şi Bulgaria, care vor oferi informaţii despre 200 de specializări. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi organizat şi un centru autorizat UCAS, unde se vor primi dosare pentru admitere în 2010 la Oxford şi Cambridge. Cei interesaţi se pot înregistra la adresa www.world-education.eu/ro. Ei vor putea participa la seminarii gratuite, de genul "Cum să aplic cu succes în străinătate?" şi "Ce vor urmări universităţile în scrisoarea mea de motivaţie?".


MBA ŞI MASTERATE
Cei care au absolvit facultatea pot participa la The World Grad School Tour, un târg organizat de compania Quacquarelli Symonds Ltd, la Bucureşti, pe 12 octombrie. Evenimentul va avea loc la Hotelul Intercontinental din Capitală, între orele 17:00 şi 20:00.

Şcoli şi universităţi precum George Washington University, Instituto de Empresa, Pepperdine University, EMLYON, NYU Tisch School of the Arts, Manchester Business School, Vienna University of Economics and Business şi altele vor fi prezente pentru a întâmpina candidaţii.

Pe parcursul QS World Grad School Tour vor avea loc o serie de seminarii: de la ora 16:00 la ora 17:00 - Seminarul de admitere - Oficialii responsabili de admitere de la George Washington University (SUA), EMLYON (Franţa) şi Pepperdine University (SUA) vor sfătui candidaţii cum să depună cu succes o cerere de înscriere. De la ora 17:00 la ora 18:00 va fi un seminar pentru teste de limba engleză, unde reprezentanţii British Council vor explica totul despre IELTS, un important test de limba engleză.

QS World Grad School Tour oferă, de asemenea, burse, în valoare totală de 150.000 de dolari, exclusiv participanţilor la târg. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.topgradschool. com/

×
Subiecte în articol: scoala world education