x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Anchetă epidemiologică la TAROM după ce un pilot a fost infectat cu coronavirus

UPDATE Anchetă epidemiologică la TAROM după ce un pilot a fost infectat cu coronavirus

18 Mar 2020   •   13:01
UPDATE Anchetă epidemiologică la TAROM după ce un pilot a fost infectat cu coronavirus

Pilotul de la Tarom, diagnosticat cu noul coronavirus, a intrat în contact cu alți nouă piloți, iar o parte dintre aceștia au avut contact cu 22 de colegi și 19 membri de familie, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

După diagnosticarea pilotului de la Tarom, cu noul coronavirus, compania a recomandat tuturor persoanelor care au interacționat cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu.

„La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegii și cu 19 membri de familie. Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și de prevenire a răspândirii a noului coronavirus”, se arată în informarea GCS.

Flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului.

Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație.

Un pilot Tarom s-a infectat  în timpul unei vacanţe în Austria.

 

UPDATE 1 Un pilot al companiei  aeriene TAROM a fost depistat pozitiv la infecția cu coronavirus. Alţi zece piloţi, cu care acesta a intrat în contact, sunt autoizolați la domiciliu, a anunţat directorul general al societății, George Barbu la antena3.

"Colegul nostru se simte foarte bine, este asimptomatic. El a fost în contact cu o persoană care a fost declarată pozitiv. Colegul nostru a anunţat duminică oficial şi celelalte persoane cu care a fost în contact direct. Este vorba despre zece persoane, toţi piloţi. De duminică toţi se află în autoizolare la domiciliu, aşteptau rezultatul testului efectuat pentru primul pilot. Acum toţi se află la autoizolare, în continuare, şi ei şi familiile lor. Estimăm un număr total de 30 de persoane, împreună cu familiile lor, care se află la autoizolare. Toţi sunt asimptomatici, sunt ok, nu au niciun simptom", a explicat directorul TAROM.

El a explicat că piloţii nu au intrat în contact la o şedinţă, fiind vorba despre o întâlnire între ei.

În afară de pilotul depistat pozitiv, niciunul dintre cei 1.800 de salariaţi ai companiei nu a fost confirmat cu infecție, însă piloţii cu care acesta a fost în contact încă nu au fost testaţi.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că există un caz confirmat de infectare cu virusul COVID-19 la Compania aeriană TAROM. 

„Avem un pilot de la Tarom infectat cu coronavirus", a declarat acesta. 

Un copilot ATR s-a infectat  în timpul unei vacanțe de trei zile la schi în Germania.  A aflat că a luat virusul după ce a participat la o ședință la care au participat 16 persoane, care acum se află îmn izolare acasă. 

Alți opt piloți sunt izolați la domiciliu. 

 


 

×
Subiecte în articol: coronavirus tarom