x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Bărbatul din Suceava confirmat cu virusul Covid-19 a fost transferat la Iași

UPDATE Bărbatul din Suceava confirmat cu virusul Covid-19 a fost transferat la Iași

04 Mar 2020   •   16:10
UPDATE Bărbatul din Suceava confirmat cu virusul Covid-19 a fost transferat la Iași

UPDATE Bărbatul de 71 de ani în cazul căruia testele au arătat că este infectat cu noul coronavirus a fost transportat miercuri seară la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Bărbatul a fost transportat de la Spitalul Județean Suceava cu o autospecială de transport victime multiple, dotată special pentru astfel de cazuri.

Pacientul a ajuns la Iași puțin după ora 20.00 și a fost dus într-un pavilion al Spitalului de Boli Infecțioase în care au fost amenajate 7 rezerve pentru cei care au fost diagnosticați cu acest virus.

Bărbatul de 71 de ani s-a întors din Lombardia în 28 feburarie, se autoizolase, dar pentru că se simțea rău în cursul zilei de luni s-a dus la Spitalul Județean Suceava cu febră și frisoane. De atunci a rămas internat, iar testele au confirmat infecția cu virusl Covid-19.

Acesta este al șaselea pacient din România confirmat cu acest virus, potrivit Mediafax

Stire initiala În această după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.

Grupul de comunicare strategică

 

×