x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Dosar penal pentru medicul infectat cu coronavirus. A refuzat internarea

UPDATE Dosar penal pentru medicul infectat cu coronavirus. A refuzat internarea

12 Apr 2020   •   11:14
UPDATE Dosar penal pentru medicul infectat cu coronavirus. A refuzat internarea
Sursa foto: Captura Antena 3

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul medicului confirmat cu virusul COVID-19 şi  care a fost transportat la un spital din Bucureşti, a anunţat  Prefectura Buzău.

"În seara zilei de 10 aprilie, a.c., DSP Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară", arată DSP Buzău
 

ȘTIRE INIȚIALĂ Un medic de la un spital din Capitală, confirmat cu coronavirus, a fost preluat în noaptea trecută de la locuinţa socrilor săi, aflată în satul Potoceni, din județul Buzău, sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor, pentru a fi internat. Bărbatul are 37 de ani.

"În seara zilei de 10 aprilie, DSP Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă", transmite DSP Buzău.

"Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară", se precizează în comunicat.

DSP Buzău a început ancheta epidemiologică în acest caz. 

×
Subiecte în articol: medic coronavirus