x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Întârzieri de trenuri din cauza condițiilor meteo în vestul țării

UPDATE Întârzieri de trenuri din cauza condițiilor meteo în vestul țării

10 Ian 2022   •   11:52
UPDATE Întârzieri de trenuri din cauza condițiilor meteo în vestul țării
Sursa foto: Victor Stroe

Vântul puternic a provocat întârzieri de 11 ore la trenurile care circulă în vestul țării. Pe ruta Ghioroc-Glogovăţ circulaţia acestora se realizează cu tracţiune dublă, respectiv locomotive electrice şi locomotive diesel, transmite CFR Călători.

Între orele 5.40 - 10.18, 4 trenuri - R 2027, R 2044, IR 347 și IR 1763 - au înregistrat întârzieri totale de 661 de minute, față de graficul normal de circulație.

La această oră, trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, pe relația Ghioroc – Glogovăț, întârzierile față de graficul normal de circulație reducându-se la 20-25 minute/tren, pentru operațiunile de atașarea/detașarea locomotivei Diesel la fiecare garnitură.

„Menționăm faptul că, din punct de vedere al stării infrastructurii, dar și a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, nu sunt semnalate deranjamente, personalul feroviar de specialitate al companiei noastre verifică permanent funcționarea componentelor rețelei, astfel încât să intervenim operativ, dacă situația o impune. Precizăm de asemenea, faptul că în ultimele 24 de ore, o dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinute în stare de funcţionare optimă, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă. Pe toate cele 8 regionale de cale ferată se menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament”, transmite CFR SA.

Informaţiile despre circulaţia treburilor pot fi obţinute la numerele de telefon de la gările CFR, în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), unde se pot obţin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire, pe site-ul companiei www.cfr.ro, unde sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Aeroport Henri Coandă, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers Tren Trafic Intern şi la personalul din staţii.

pasagerii care au bilete şi doresc să renunţe la călătorie primesc, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate.

UPDATE Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii normale de iarnă. Nu sunt probleme tehnice la infrastructură, transmite CFR SA.

Astfel, toate magistralele feroviare sunt operaţionale iar personalul de specialitate din dispecerate coordonează operativ toate trenurile aflate în grafic.

Însă trenurile R2027 şi 2044 ale CFR Călători staţionează temporar între Ghioroc şi Glogovăţ, mecanicii solicitând locomotive Diesel pentru continuarea călătoriei. Trenul internaţional 347 îşi continuă parcursul, după plecarea trenului R 2027, aflat pe firul I.

"Călătorii sunt rugaţi ca, în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr. de telefon 021/9521 - Informaţii CFR - iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, domeniul camere web - , unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut", transmite operatorul național de transport feroviar.

 

×
Subiecte în articol: cfr