x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Nelu Tătaru: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva. Sunt așteptate 200 de ventilatoare

UPDATE Nelu Tătaru: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva. Sunt așteptate 200 de ventilatoare

03 Apr 2020   •   13:30
UPDATE Nelu Tătaru: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva. Sunt așteptate 200 de ventilatoare
Sursa foto: Captura Antena 3

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că există trei focare de infecție cu coronavirus în România, la Suceava, Arad și Deva. Săptămâna viitoare sunt așteptate să sosească în țară 200 de ventilatoare pentru tratarea pacienților aflați în stare critică.

"În acest moment, avem trei focare de infecţie, la Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor", a spus demnitarul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Secretarul de stat, Paul Oprea, va mai rămâne la Suceava pentru a coordona echipele, mâine va fi realizată testarea personalului medical și instalarea celui de-al treilea aparat de diagnostic. 

"Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent, cu multe neajunsuri, personal insuficient, investiții limitate", a declarat Tătaru. 

Acesta a prezentat și o statistică  a INSP. „Conform unei analize rapide a Institutului Național de Sănătate Publică, realizat în perioada 26 februarie, atunci când a fost înregistrat primul caz de infecție cu SARS-COV 2, și până în 29 martie 2020, am pornit de la unul, două cazuri confirmate pe zi, iar în data de 10 martie trendul a devenit ascendent, media cazurilor urcând până la 30, pentru ca apoi să se dubleze la fiecare trei zile”, a spus Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a precizat că va merge în fiecare regiune pentru a verifica personal cum stau lucrurile.

Acesta a spus că 75% din cazurile de îmbolnăvire sunt persoane cu vârste între 40 şi 79 de ani, iar majoritatea aveau o boală cronică preexistentă.

În cazul celor decedați, vârsta medie este de 66 de ani. 

În 45,7% din cazuri infecția a fost contactată în urma întâlnirii cu o persoană infectată.

16,2% din cazurile de contaminare sunt în rândul personalului medical.

Ministrul Nelu Tătaru a mai anunţat că 1.000 de persoane vor fi angajate la serviciile de ambulanţă. 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: nelu tataru coronavirus ventilatoare