x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UREX Rovinari va intra in faliment

UREX Rovinari va intra in faliment

11 Iun 2004   •   00:00

Una dintre societatile lui Alexandru Crisan, UREX Rovinari, va intra in procedura de faliment, dupa care va fi scoasa la licitatie.

Procedura de faliment a societatii UREX Rovinari va fi declansata imediat dupa pronuntarea recursului inaintat de Alexandru Crisan la Tribunalul Gorj. Acesta a contestat sentinta data de judecatori, prin care se dispunea reorganizarea societatii UREX Rovinari.

Dupa ce se va declara falimentul societatii, aceasta va fi scoasa la licitatie, iar pana la organizarea licitatiei, datoriile in valoare de 600 de miliarde de lei vor fi sterse. Una dintre societatile care si-au anuntat deja intentia de a cumpara uzina este Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. In situatia in care SNLO va castiga licitatia, UREX Rovinari va deveni o uzina de reparatii a utilajelor miniere.

Angajatii uzinei au protestat in fata sediului societatii timp de mai multe saptamani, nemultumiti de faptul ca nu isi mai primisera salariile. Dupa ce activitatea la UREX a fost reluata, a fost aleasa o noua conducere, iar in functia de director general al societatii a fost numit Aurel Macesanu. Liderul de sindicat Vasile Gosa a anuntat ca si directorul economic, Elisabeta Dinu, a fost schimbat din functie. "Am descoperit ca aceasta a contribuit alaturi de Crisan la falimentul uzinei. Speram ca in urma licitatiei sa nu avem parte de un alt Crisan", a declarat Gosa. (Gabriela Mladin )

×
Subiecte în articol: observator