x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Urgent cu Năstase la zdup! Judecătoarea Tudor Georgiana şi procuroarea Căpăţână, de la DNA, au jucat o piesă absurdă

Urgent cu Năstase la zdup! Judecătoarea Tudor Georgiana şi procuroarea Căpăţână, de la DNA, au jucat o piesă absurdă

de Dan Constantin    |    02 Iul 2012   •   18:21
Urgent cu Năstase la zdup! Judecătoarea Tudor Georgiana şi procuroarea Căpăţână, de la DNA, au jucat o piesă absurdă

Sunt opinii numeroase care, in viziunea pudica a CSM, preseaza asupra Justitiei, denigreaza si intimideaza instantele, umbresc prestigiul judecatorilor din "Trofeul Calitatii". I-a durut in cot sau nici pe acolo pe cei care au instrumentat cel mai oribil proces politic al Romaniei din ultimii 20 de ani. Dar acelasi CSM nu sesizeaza atacul la baioneta pe care l-au produs asupra logicii si bunului-simt judecatoarea Tudor Georgiana si procuroarea Capatana Maria Luiza de la DNA. "Tandemul" a condus o sentinta scandaloasa in Dosarul 23892/3/2012 la Tribunalul Bucuresti, Sectia I penala. La 26 iunie se judeca o contestatie la executarea pedepsei cu inchisoarea a lui Adrian Nastase. Avocatii au intrebat care este temeiul juridic al prezentei unui procuror DNA in sedinta de judecata. D-na Tudor a raspuns ca nu-i cazul sa dea explicatii (!!!). Punct. Altceva? A inceput un dialog absurd, in care instanta nu voia sa accepte ca Nastase e pe un pat de spital in acel moment si intr-o stare de arest efectiv. Parchetul zicea ca Spitalul de Urgenta nu e penitenciar, desi bolnavul statea cu mandatul de arest la cap si cu mascatii la usa. Dupa controverse juridice intense, se ajunge la o intrebare simpla pentru toate partile – de fapt ce judeca Tribunalul? Avocatii cereau ceva, iar cele doua doamne jucau in alta piesa, judecau altceva.

Incep alte deliberari, avocatii o iau de la cap, sa lamureasca "duetul" ca Nastase este totusi arestatul care nu a ajuns la puscarie, pentru ca se afla la spital. In motivarea sentintei care va sa vina, Tribunalul accepta ca Nastase este in spital, sub paza, dar este incarcerat. Libertate curata! De ce o tot dadeau dupa plop cele doua justitiare legate la ochi? Ele nu voiau sa judece amanarea pedepsei pentru ca detinutul nu era detinut! Asadar, mort-viu, copt, Nastase nu poate cere o amanare a executarii! Judecatoarea, sustinuta de ochiul vigilent al DNA, spune ca nici concluzia medicilor de la Urgenta nu-i buna, nu poate impiedica ducerea la penitenciar. Ii face, direct, complici pe doctori la "marsavia" aduceri in arest a arestatului impuscat. Nu putea nici mama doctorilor, nici somitatea somitatilor sa zica altceva decat Nastase, in puscarie!

Sunt mii de arestati scosi pe bani grei aruncati judecatorilor, cu complicitati spre procurori. Cum a fost scos Hayssam din puscarie? La cererea Parchetului! Cate cazuri de bolnavi care nu existau intre borfasii aflati in parnaie, criminali lasati liberi sa ia o gura de aer, ca erau obositi, exista in Romania? Cele doua doamne si-au facut datoria, l-au scos din Spitalul de Urgenta, in regim de urgenta printr-o sentinta cu motivatie rusinoasa. Cum apreciaza Inspectia judiciara prestatia? Asteptam.

×