x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator URMĂRIRE PENALĂ in rem în dosarul în care Gabi Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj

URMĂRIRE PENALĂ in rem în dosarul în care Gabi Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj

06 Ian 2015   •   09:53
URMĂRIRE PENALĂ in rem în dosarul în care Gabi Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, în această dimineață că s-a reluat urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte Traian Băsescu de şantaj.

Parchetul instanţei supreme anunţa, în 18 aprilie, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele are imunitate.

În aprilie 2014, Traian Băsescu a amenințat-o pe Gabriela Firea că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei. Avertizarea preşedintelui a venit la câteva zile după ce Gabriela Firea, care a făcut parte din Comisia Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă. Totul din cauză că firma care a vândut era declarată inactivă fiscal.

Traian Băsescu i-a recomandat Gabrielei Firea să fie preocupată de ce se întâmplă citez "pe moşia soţului", adică primarul oraşului Voluntari, pentru că are informaţii că acolo se întâmplă lucruri rele.

"Nu te poti lua dupa o doamna a cărei instruire este rezultata din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie sa stii putin drept. Doamna cunoscatoare, doamna casatorita cu tot cu un comandant, cu primarul de la voluntari. Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului, ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa daca nu e atenta, inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a declarat atunci Băsescu.

×