x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UTI: Profitul mai mare cu 66%

UTI: Profitul mai mare cu 66%

28 Sep 2009   •   00:00

Grupul UTI a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 160 de milioane de euro, iar profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 17,9 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.



Cifrele sunt cu 66% mai mari faţă de rezultatele înregistrate în 2007 şi reprezintă cea mai înaltă performanţă de până acum a grupului format în urmă cu 19 ani. Pentru acest an, rata EBITDA pe primele 8 luni a rămas la fel ca în aceeaşi perioadă din 2008, deşi cifra de afaceri a scăzut cu 16%. "Deşi economia mondială traversează o criză severă, grupul UTI nu a suferit profund, ci s-a dovedit extrem de rezilient, menţinându-se în lunile ianuarie-august 2009 la nivelul indicatorilor înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului 2008.

Cu alte cuvinte, deşi în primele 8 luni ale anului curent cifra de afaceri este mai mică cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rata EBIDTA este aceeaşi", a declarat Tiberiu Urdăreanu, presedintele grupului.

Grupul vrea să dezvolte liniile de business anticiclice. Astfel, scăderea temporară a veniturilor liniilor de business Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii şi Instalaţii şi Construcţii a fost compensată de creşterea semnificativă a veniturilor liniilor de business Managementul Traficului şi Facility Management. Compania a anunţat că Raiffeisen Bank a oferit companiei "o limită globală cu o valoare ridicată, care va permite accesul mai rapid la surse de finanţare".

×
Subiecte în articol: observator