x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de accidente rutiere, din cauza poleiului

Val de accidente rutiere, din cauza poleiului

12 Ian 2019   •   13:03
Val de accidente rutiere, din cauza poleiului

Mai multe accidente rutiere s-au produs sâmbătă, în judeţul Arad, după ce pe şosele s-a format polei, fiind în vigoare o avertizare cod galben care va expira la ora 14,00; poliţiştii verifică dacă drumurile sunt întreţinute corespunzător.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, SMURD şi Ambulanţa Judeţeană au fost solicitate la mai multe evenimente rutiere produse în judeţul Arad, în decurs de aproximativ o oră, după ce pe şosele s-a format polei.
Pe DN 79 Arad - Oradea au fost înregistrate patru accidente, dar şi mai multe tamponări. Cel mai grav s-a petrecut la 15 kilometri de municipiul Arad, unde a murit un bărbat în urma impactului dintre două maşini care circulau din sensuri opuse, iar alte patru persoane au fost rănite.
De asemenea, două autoturisme s-au răsturnat în şanţul de pe marginea DN 79, iar unul s-a răsturnat pe DN 79A, între localităţile Pilu şi Socodor. În aceste cazuri, persoanele implicate au suferit răni care nu le pun viaţa în pericol.
În judeţ au fost înregistrate numeroase tamponări, dar şi un carambol în care au fost implicate patru maşini pe autostrada A1, la marginea municipiului Arad. Traficul pe autostradă s-a desfăşurat cu dificultate, pe o singură bandă, atât din cauza celor patru vehicule implicate, cât şi pentru că pompierii au luat măsuri de protecţie după ce s-a constatat că se scurge benzină de la un vehicul.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat pentru AGERPRES că poliţiştii fac verificări cu privire la modul de întreţinere a părţii carosabile de către firmele responsabile, iar dacă vor fi constatate probleme, vor fi aplicate sancţiuni.
Centrul Meteorologic Regional Banat-Crişana a transmis sâmbătă autorităţilor din Arad o avertizare cod galben de polei pentru zona joasă din judeţ, care a intrat în vigoare la ora 12,20 şi este valabilă până în jurul orei 14,00.
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe DN 79 Arad - Oradea şi DN 7 Arad - Lipova să ruleze cu prudenţă sporită, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu bruscheze comenzile maşinii, întrucât se semnalează porţiuni acoperite cu polei. Fenomenul este întâlnit şi pe alte tronsoane rutiere, precizează sursa citată. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: accidente polei