x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valentina Pelinel, "regina spirulinei", fără acordul producătorului

Valentina Pelinel, "regina spirulinei", fără acordul producătorului

de Dan Constantin    |    Dana Andronie    |    17 Sep 2012   •   15:23
Valentina Pelinel, "regina spirulinei", fără acordul producătorului

Situatie fara precedent in lumea publicitatii si a showbizului romanesc. O vedeta a podiumului este reclamata de producatorul unei game de produse naturiste ca promoveaza imaginea firmei fara acordul acestuia. Protagonistii sunt: Valentina Pelinel si Stefan Manea, directorul general Hofigal.

De cateva saptamani, Valentina Pelinel, fotomodelul si sotia deputatului Cristian Boureanu, ne zambeste de pe panourile publicitare din Bucuresti. Face reclama la produsele naturiste Hofigal, fiind foarte vizibila pe DN1, pe Barbu Vacarescu, in Floreasca, in Primaverii etc.

Bineinteles ca presa tabloida n-a ratat aceasta "stire" si a facut dezvaluirea: "Pelinel, reclama de 100.000 de euro". In articol protagonista este laudata, mai ales ca la varsta ei (32 de ani), "este in continuare platita regeste din publicitate" si ce contract avantajos ar fi incheiat ea, pe un an, cu o firma de produse naturiste! Ce frumos ar fi si cate s-ar mai povesti... Cum ar fi?... Cristian Boureanu si-a mai spalat din datorii.... In realitate insa, Pelinel este regina spirulinei, insa fara acordul producatorului.

Stefan Manea ne-a contactat la redactie, fiind indignat de aparitia fotomodelului in tot Bucurestiul ca imagine a firmei sale, stiind foarte bine ca nu a incheiat nici un contract cu ea sau cu orice alta agentie de publicitate. Domnul Manea a tinut sa ne precizeze ca nu vrea o astfel de reclama si ca refuza sa aiba orice fel de asociere cu Valentina Pelinel sau Cristian Boureanu. Am contactat-o pe fotomodelul care e "platit regeste din publicitate" si i-am solicitat cateva informatii despre "noul contract avantajos". Ne-a raspuns foarte amabil la intrebari. Iata ce ne-a declarat:

"Nu am fost contactata de Hofigal, am fost contactata de o firma de publicitate, cu care am incheiat contractul pe un an, cu posibilitatea de a fi prelungit inca trei ani. Nu stiu daca am voie sa va spun numele agentiei, dar cred ca am voie. O sa va trimit sms sau o sa va sun. In contract am clauze de confidentialitate. Au aparut tot felul de discutii despre suma, dar eu nu am comunicat nici o suma, pentru ca nu am voie. M-au sunat cei de la Libertatea, m-au intrebat si le-am spus si lor ca le-as zice cu drag despre ce suma este vorba. Intotdeauna v-am spus, de exemplu, pentru Oriflame este informatia si pe net. Ce naiba?! E vizibil. Dar daca nu am voie sa spun, nu spun.

Am testat produsele inainte, altfel nu mi-as fi legat imaginea. S-a vazut pana acum ca nu mi-am legat numele aiurea de orice companie, daca nu e serioasa. E numele meu in joc. Lumea ma stie ca o persoana serioasa, la locul meu. Nu am luat legatura cu patronul firmei Hofigal. Nu-l cunosc personal, dar m-am informat inainte sa semnez contractul. Am vazut ca firma Hofigal este medaliata international, am vazut ce descoperiri face in materie de produse, de plante. Chiar am considerat ca om, ca roman, ca fac foarte bine. Chiar daca o faceam pe o suma foarte mica sau pe o alta suma pe care as fi lucrat de obicei, as fi facut-o oricum, pentru ca eu cred ca Romania are nevoie sa-si promoveze produsele, fiindca foarte multe sunt pe cale de disparitie. Mai ales ca e criza si toti ne plangem ca e criza, atunci sa ne uitam si la produsele mai ieftine. Uneori produsele mai ieftine sunt foarte bune. Eu nu zic ca toate produsele ieftine sunt bune, nici ca toate produsele scumpe nu sunt bune, dar intotdeauna trebuie sa testezi, sa alegi, sa te informezi".

Recunoastem, Valentina Pelinel ne-a impresionat prin ingenuitatea ei debordanta. Mentionam ca nu a mai revenit, asa cum ne-a promis, cu numele agentiei de publicitate cu care, chipurile, a incheiat contractul. Totusi, cineva a platit bani frumosi pentru spatiul destul de generos acordat firmei Hofigal pe panourile publicitare din Bucuresti. Suntem curiosi sa-i aflam numele si-l vom afla. Merita sa iasa din anonimat.

Familia Boureanu, datorie controversata
In ultimii ani, familiei deputatului Boureanu i s-au pus in carca si o serie de datorii catre banci sau firme de stat. Cele mai sensibile discutii au fost legate de vanzarea unor firme in care fratii Boureanu erau actionari majoritari catre cetateni irakieni. Deputatul PDL sustine ca a vandut aceste firme fara datorii si si-a recuperat legal capitalul social. El a respins acuzatiile ca a facut aceasta manevra pentru a face ingropate datoriile. Recent, firma lui Boureanu a aparut in spatiul public cu dezbateri televizate legate de Oltchim, deputatul Boureanu fiind distribuitor de produse al combinatului din Rm. Valcea. Cristian Boureanu, sotul fotomodelului Pelinel, l-a avertizat pe un ziarist care a scris despre datoriile familiei acumulate la bancile din tara, ca s-ar putea ca autorul alegatiilor sa-i achite ratele scadente. Din declaratiile de avere ale politicianului – vicepresedinte PDL, rezulta relatii intense financiare atat cu bancile de unde a luat credite, cat si cu persoane fizice de la care a luat imprumuturi. Pelinel Valentina apare si ea cu o serie de venituri in declaratia de avere a sotului parlamentar a caror provenienta este neclara din cauza scrisului greu de descifrat a deponentului actului respectiv la Camera Deputatilor.

×