x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor: România a semnat ACTA în compania selectă a Coreei de Nord (VIDEO)

Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor: România a semnat ACTA în compania selectă a Coreei de Nord (VIDEO)

01 Feb 2012   •   19:21
Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor: România a semnat ACTA în compania selectă a Coreei de Nord (VIDEO)
La prima incercare de a deschide o dezbatere publica a mult-discutatului tratat de reglementare a drepturilor de autor in domeniul internetului - ACTA, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a clacat cat se poate de elocvent, faultand logica in momentul in care ne-a plasat, ca semnatari ai tratatului, in selecta companie a... Coreei de Nord.

"As vrea sa nu intru in termeni. Deci cand vorbim de semnarea unui acord international, vorbim de anumite elemente mai mult legate de diplomatie, este un acord international, probabil are ca orice acord international, anumite elemente de discretie, dar n-a vrea eu sa-mi dau cu parerea pe acest domeniu. Deci de ACTA, din momentul cand a ajuns la noi la minister, pe 19 ianuarie anul acesta. El este in discutie de sase ani, din cate am inteles, a existat o comisie de negocieri care din 2008 functioneaza, inclusiv cu participarea Romaniei, de la Ministerul Comunicatiilor nu au fost reprezentanti. Asta vroiam eu sa spun…. De fapt, noi avem o lege buna si coerenta pe domeniu, e vorba de legea 8, legea care prevede foarte bine drepturi sau reguli pentru respectarea drepturilor de autor. ACTA este un acord international care vine si sincronizeaza de fapt tarile semnatare si ati vazut ca suntem intr-o companie destul de selecta si ma refer la Statele Unite, ma refer la tarile europene care au semnat, Japonia, Coreea de Nord. Este o sincronizare intre aceste tari pentru combaterea pirateriei, furtului sa-i spunem pe romaneste, pe internet", a declarat Valerian Vreme la TVR.

Daca e sa catalogam din punct de vedere psihanalitic afirmatia ministrului Vreme, adica un act ratat - manifestare involuntara a subconstientului, ar trebui sa incepem sa tremuram la gandul ca in viziunea sa, site-urile romanesti ar putea arata precum cele din Coreea de Nord, actualmente in plin proces de elogiere a noului conducator iubit, Kim Jong Un, care a fost incantat de ultimul concert al Armatei Poporului si care trimite autografe oamenilor muncii...

×
Subiecte în articol: coreea de nord valerian vreme acta