x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanghelie, băgat în corzi de DNA. Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost audiată de DNA în dosarul primarului

Vanghelie, băgat în corzi de DNA. Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost audiată de DNA în dosarul primarului

de Petru Zoltan    |    12 Mar 2015   •   23:17
Vanghelie, băgat în corzi de DNA. Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost audiată de DNA în dosarul primarului

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost scos cu mascaţii din vila sa, după aproximativ cinci ore de percheziţii. Urcat în duba poliţiştilor, edilul a fost dus la sediul primăriei, unde au continuat percheziţiile. Apoi, a fost dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie unde va fi audiat. El este acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi dosar a fost adusă la audieri şi deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie. “Pe mandatul de aducere am observat că este suspect de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu sunt detalii, deci nu vă pot da nici eu detalii la acest moment. Din actele pe care le-am văzut până acum nu rezultă prejudiciul în acest dosar”, a spus avocatul Cezar Bivolaru. Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei au anunţat că fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007 – 2015.

Ceasuri si documente, “confiscate” de DNA

Potrivit avocatului, procurorii anticorupţie au ridicat din casa lui Vanghelie şase ceasuri şi documente legate de un teren aflat pe numele fostei soacre. “Nu ştiu de ce s-au solicitat asemenea obiecte. Le-au căutat, iar domnul primar le-a predat. Sunt ceasuri care oricum apar în declaraţiile lui de avere începând cu anul 2000, pe care le puteţi găsi pe site. Ceasurile sunt cumpărate de domnul primar. E vorba de cinci sau şase ceasuri”, a spus avocatul.

Legat de documentele ridicate din casa primarului, avocatul Cezar Bivolaru a spus că nu au nicio legătură cu firma Calex. “Sunt înscrisuri ale fostei soţii a domnului Vanghelie, cu un teren al mamei fostei soţii al domnului Vanghelie. Documentele erau într-o mapă. S-au uitat pe acte şi au văzut că privesc un teren. Terenul este pe numele mamei doamnei. Proprietatea a fost dobândită în 1993, prin reconstituirea dreptului de proprietate. Cred că este în afara Bucureştiului".


 

×