x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vântu a dat, Vântu a luat

Vântu a dat, Vântu a luat

de Adriana V. Paduraru    |    Oana-Maria Baltoc    |    03 Iul 2009   •   00:00
Vântu a dat, Vântu a luat
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat, miercuri, că va micşora salariile angajaţilor cu procente cuprinse între 10% şi 50%, pentru reducerea costurilor trustului de presă.



Decizia vine la nici jumătate de an de când patronul trustului, Sorin Ovidiu Vântu, aproba creşterea cu 11 la sută a lefurilor, creştere necesară având în vedere deprecierea de atunci a leului. Cei mai afectaţi de reducerile salariale vor fi angajaţii din middle şi top management, conform unui comunicat intern al companiei, citat de Mediafax. "Evoluţia pieţei în contextul crizei economice obligă grupul Realitatea-Caţavencu să reducă semnificativ costurile la nivelul tuturor produselor. Reducerea acestor costuri se va face în trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top şi middle management, unde procentul de reducere ajunge până la 50%. Salariile mici nu vor fi afectate de această măsură. Căutăm în continuare soluţii de atenuare a efectelor crizei economice şi ne bazăm pe ajutorul fiecăruia dintre voi în acest sens", se arată în comunicat.

De asemenea, Sorin Ovidiu Vântu a declarat pentru paginademedia.ro că estimează o pierdere de 7 miloane de euro până la sfârşitul anului, în timp ce pentru 2010, se aşteaptă tot "la o pierdere de şapte milioane de euro, în condiţiile unei pieţe de publicitate la fel de slabe ca în acest an".

DEMISIE
Prima care a reacţionat în urma acestei decizii a fost Corina Drăgotescu (foto). Jurnalista şi-a motivat plecarea de la Realitatea TV prin faptul că, în ultimul an, salariul pe care îl primea a scăzut cu 70 la sută, ajungând la nivelul unei remuneraţii de reporter "bine plătit la o publicaţie cu bani". Potrivit Mediafax, Drăgotescu se află în negocieri cu televiziunea publică pentru realizarea unei emisiuni de tip talk-show.

×
Subiecte în articol: mass-media