x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Varujan Vosganian (ALDE): Bugetul de stat pe 2019, cel mai consistent din 1990 încoace

Varujan Vosganian (ALDE): Bugetul de stat pe 2019, cel mai consistent din 1990 încoace

15 Feb 2019   •   13:33
Varujan Vosganian (ALDE): Bugetul de stat pe 2019, cel mai consistent din 1990 încoace
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bugetul de stat pe 2019 este "cel mai consistent din 1990 încoace" în ceea ce priveşte alocările pentru politicile publice, salariaţi, pensionari, dar şi cele de natură socială, a declarat vineri, de la tribuna Parlamentului, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

"Este bugetul cel mai consistent din 1990 încoace în ce priveşte alocările pentru domenii esenţiale, pentru politicile publice, pentru salariaţi şi pentru pensionari, ca şi pentru alocările de natură socială", a spus el.

În legătură cu alocaţiile pentru copii, Varujan Vosganian a reproşat Opoziţiei faptul că nu îşi poate asuma un merit "pentru jumătăţile de măsură" pe care le-a produs.

"Dumneavoastră aţi votat amendamentul şi după aceea nu aţi mai votat. Noi am votat după aceea, ne-am smerit, am găsit o formulă credibilă prin care să putem aplica creşterea alocaţiilor. Noi ne-am smerit, dumneavoastră v-aţi nărăvit. După aceea nu aţi mai votat. Românii trebuie să ştie că, dacă am fi votat şi noi ca dumneavoastră, alocaţiile ar fi rămas tot ca mai înainte. De aceea, nu vă puteţi asuma un merit pentru jumătăţile de măsură pe care le-aţi produs", a afirmat Vosganian.

Vineri, plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019. S-au înregistrat 275 de voturi "pentru", 122 - "împotrivă" şi două abţineri.

Au fost adoptate mai multe amendamente. Unul dintre ele se referă la suplimentarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2019 pentru majorarea alocaţiilor copiilor începând cu 1 martie, de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 0 şi 2 ani de la 200 la 300 de lei. Amendamentul a aparţinut deputatului PNL Robert Sighiartău. AGERPRES

×
Subiecte în articol: varujan vosganian