x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Varviz ­ Bihor: Locuitorii au scăpat de gropi

Varviz ­ Bihor: Locuitorii au scăpat de gropi

de Teodora Ivan    |    10 Aug 2009   •   00:00
Varviz ­ Bihor: Locuitorii au scăpat de gropi

În luna decembrie 2008, Jurnalul Naţional lua atitudine faţă de starea drumului din satul Varviz, comuna Popeşti (jud. Bihor), deteriorat într-o oarecare măsură de traficul greu de maşini de mare tonaj, ce transporta lignit de la cariera din zonă.



Atunci, 387 de familii au apelat, printr-un memoriu, la sprijinul Jurnalului Naţional, pentru a se rezolva problema circulaţiei din vecinătatea drumurilor judeţene 191 A, respective 191 B.

În urma articolului apărut la acea dată, patronul minei de lignit, Ion Blidaru, a decis să consolideze, să refacă podeţele şi să asfalteze drumul, la care s-a intervenit pe o lungime de 2,5 km, alocând în numele firmei sale suma de aproape 6,5 miliarde de lei vechi. Primarul comunei Popeşti, Adrian Mada, susţine că a impus reprezentantului minei de lignit anumite restricţii, începând de la viteza cu care trebuie să circule camioanele până la schimbarea parcului auto prin achiziţionarea de maşini şi utilaje noi, de gabarit mai mic, care să nu afecteze nici structura de rezistenţă a caselor, nici liniştea publică.

Drumul refăcut, finalizat în urmă cu circa o lună de zile, a beneficiat şi de suportul financiar al CJ Bihor, care a alocat suma de 2 miliarde de lei vechi. Conform declaraţiei primarului Mada, pe respectivul drum nu au mai fost executate lucrări de refacere de o asemenea anvergură în ultimii 50 de ani.

×
Subiecte în articol: observator bihor varviz