x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Blaga: Bacalaureatul profesional este doar o hârtie în plus. Pe cine ajută?

Vasile Blaga: Bacalaureatul profesional este doar o hârtie în plus. Pe cine ajută?

10 Oct 2012   •   16:18
Vasile Blaga: Bacalaureatul profesional este doar o hârtie în plus. Pe cine ajută?
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu împărtăşeşte punctul de vedere al prim-vicepreşedintelui democrat-liberal Cristian Preda, potrivit căruia retrimiterea spre reexaminare de către şeful statului a proiectului de lege care prevede instituirea bacalaureatului profesional ar putea fi un pretext pentru USL pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

"Nu împărtăşesc acest punct de vedere (punctul de vedere exprimat de Cristian Preda- n.r.). Este un drept constituţional al preşedintelui ca atunci când are observaţii asupra unui act normativ să-l retrimită în Parlament. Până la urmă Parlamentul decide din acest punct de vedere. Dar sunt absolut de acord că acest bacalaureat profesional este o hârtie în plus. Pe cine ajută? Dacă dumneavoastră aţi vrea să angajaţi un om v-aţi uita la hârtia respectivă sau la competenţele profesionale pe care le are ?", a declarat preşedintele PDL, potrivit Agerpres.

Vasile Blaga a reamintit de o iniţiativă mai veche a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. "Din lipsă de studenţi la Politehnica pe care o conducea propunea nici mai mult, nici mai puţin decât să vină şi cei fără bacalaureat şi om vedea noi pe urmă, ca în anii '50. Şi atunci PCR îi făcea ingineri, judecători, procurori şi pe urmă îi chemau să-şi dea bacalaureatul. (...) Cam asta este situaţia şi îmi este să nu meargă până acolo doamna ministru să pună în practică această idee pe care o avea anul trecut", a afirmat Blaga.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda speră ca "refuzul promulgării legii bacalaureatului profesional să nu fie considerat de către Ghişe and co. un motiv de suspendare".

×