x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacţii la moartea lui Nae Lăzărescu. Ce spune Vasile Muraru

Reacţii la moartea lui Nae Lăzărescu. Ce spune Vasile Muraru

19 Dec 2013   •   11:05
Reacţii la moartea lui Nae Lăzărescu. Ce spune Vasile Muraru

Actorul Vasile Muraru, director artistic al Teatrului "Constantin Tănase", a declarat joi, pentru Agerpres, că actorul Nae Lăzărescu, partenerul său de scenă, a fost un om foarte discret care, deşi a fost foarte bolnav, a preferat să nu întristeze lumea.

Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani.

"Deşi era bolnav, a fost foarte discret, pentru că nu voia să întristeze lumea, a fost un tip discret care nu-şi dădea decât pe scenă obolul, în rest voia să treacă neobservat. Nae Lăzărescu a însemnat foarte mult pentru Teatrul 'Constantin Tănase', pentru public şi pentru cei pe care l-au cunoscut şi pentru cei pe care i-a ajutat şi pe care i-a înveselit o viaţă de om", a afirmat Vasile Muraru.

El a precizat că decesul actorului reprezintă "o mare pierdere" atât pentru teatrul de revistă, cât şi pentru publicul spectator.

"Publicul va spune ce înseamnă dispariţia lui Nae Lăzărescu, este o mare pierdere. Pentru Teatrul 'Tănase', care era viaţa lui, înseamnă foarte mult. Revista este totuşi un alt gen de spectacol, este ceva mai special, nu este ca teatrul de proză. Este foarte greu şi acolo, dar aici este ceva mai special şi lumea l-a iubit, a văzut că îi place calitatea şi respectul faţă de public, faţă de teatru, şi l-a luat în braţe iar acum îl regretă", a precizat Vasile Muraru.

Mitică Popescu: Nae Lăzărescu era un om cald, un om inteligent

Mitică Popescu a declarat pentru Mediafax că actorul Nae Lăzărescu era un om inteligent şi cald, afirmând că dispariţia lui este o mare pierdere pentru teatrul românesc.

"L-am cunoscut ca om, l-am admirat ca spectator. O mare pierdere pentru Teatrul de Revistă. (...) Făcea un cumplu minunat cu Vasile (Muraru, n.r.)", a declarat Mitică Popescu.

"Îl ştiu de când şi-a început cariera, juca, scria texte în Brigada Artistică. Dumnezeu să-l odihnească", a mai spus acesta.

Dorel Vişan: Nae Lăzărescu - un artist foarte special, care semăna numai cu el însuşi

"L-am cunoscut pe Nae Lăzărescu ca un artist foarte special şi care semăna numai cu el însuşi, un artist serios din teatrul comic românesc. Pentru că din ce în ce mai mult la noi comedia intră într-o zonă mai vulgară, îşi pierde din frumuseţe şi din mesaj. Un artist cu foarte mult spirit, un coleg bun, un prieten bun, un om de o extraordinară rezistenţă. Este o pierdere mare pentru teatrul de comedie prin plecarea lui Nae Lăzărescu. Deşi sunt tineri înzestraţi, nu se pot ridica la harul pe care l-a avut el", a spus Dorel Vişan.

Corina Chiriac: Nae Lăzărescu a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti

Întrebată ce a însemnat întâlnirea cu Nae Lăzărescu, Corina Chiriac a declarat pentru Mediafax: "Au fost anii cei mai frumoşi ai carierei mele. (...) L-am întâlnit la spectacole, la emisiuni de televiziune. (...) Nae era discret şi elegant în culise cu actorii", a declarat artista.

"Nae a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti. (...) Sper ca Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar locurile rămase vacante să fie ocupate de oameni cu devotament precum regretatul Nae Lăzărescu", a mai afirmat aceasta.

×