x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui / O elevă de 14 ani internată la spital în comă alcoolică

Vaslui / O elevă de 14 ani internată la spital în comă alcoolică

31 Oct 2008   •   00:00

O elevă de 14 ani de la şcoala generală din localitatea vasluiană Şuletea a fost ajuns în comă alcoolică record la spital, de aproape 3 g/litru alcool pur în sânge, după ce a băut o cantitate foarte mare de rachiu, fără a se şti deocamdată cu cine şi din ce motive.



Internată iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu o alcoolemie de aproximativ 3 g/litru alcool pur în sânge, fata a fost transferată la Spitalul de Copii din Iaşi din cauza stării grave în care se afla, pe fondul intoxicaţiei cu alcool etilic.

Preluată de medicii ieşeni, eleva a fost supusă unei terapii intensive de dezalcoolizare, efectuându-se şi teste suplimentare pentru a se vedea dacă nu a suferit şi o altfel de intoxicaţie de cât cea alcoolică.

"Fata de 14 ani a ajuns la noi în comă alcoolică, asta după ce, la spitalul din Vaslui, i se făcuse deja tratamentul adecvat. Cum starea copilului nu s-a ameliorat deloc, s-a luat decizia transferării la noi. În urma testului de sânge, s-a stabilit o alcoolemie de 2,05 la mie, ceea ce ne face să credem că valoarea a fost mult mai mare la internarea la Vaslui, de aproximativ 3 la mie", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iaşi.

În urma testelor toxicologice, s-a stabilit că fata nu a suferit şi altfel de intoxicaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului de copii ieşean, starea elevii din Vaslui s-a ameliorat, rămânând în continuare sub supraveghere medicală.

Fata, care era din satul Fedeşti aparţinând comunei Şuletea şi făcea naveta la şcoala generală din comună cu microbzuul şcolar, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce a fost găsită de doi colegi pe un drum lăturalnic din apropierea şcolii. Eleva era întinsă pe jos, avea spume la gură şi aproape nu mai putea vorbi. Nici rudele, şi nici cei din conducerea şcolii nu pot preciza unde a băut şi care ar fi motivele exacte pentru ce a făcut-o.

"Era jos, întinsă pe pământ, cu spume la gură, după ce a fost găsită de colegi. Era aproape în comă şi abia mai vorbea. Mi-a spus că i-a dat cineva de băut, dar nu a putut preciza cine. Doar că a băut rachiu, atât am mai înţeles de la ea", a declarat Gheorghiţă Popa, unchiul fetei.

Autorităţile locale din Şuletea vor sesiza Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în vederea demarării unei anchete specifice în acest caz. Potrivit asistentului social Tănase Filip de la Primăria Şuletea, fata este crescută de către bunici de mai mulţi ani, de când a fost părăsită de părinţi, la fel ca şi sora ei în vârstă de şase ani. De atunci, copila ar fi spus în repetate rânduri celor apropiaţi că îi este foarte dor de mama ei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania vaslui