x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vass se alătură grupului copy-paste

Vass se alătură grupului copy-paste

01 Iul 2012   •   12:54
Vass se alătură grupului copy-paste

Doamna Andreea Paul Vass a fost aleasa duminica vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal. Domnia sa este Membra a Coalitiei pentru Universitati Curate. Este lector la ASE sI detinator al unui titlu de doctor in economie, obtinut in anul 2008, pentru lucrarea intitulata "Analiza practicilor anticoncurentiale sI derogatorii in noul context al economiei globale'. Doamna Andreea Paul Vass se declara un adversar neimpacat al furtului intelectual, ii mustra cu severitate pe ministeriabilii USL, acuzati de plagiat, Ioan Mang sI Corina Dumitrescu, dar sI pe Victor Ponta, in termenii urmatori:
"Doctoratele mafiei se dau in "familie'. Intri pe lantul slabiciunilor. Lantul te duce pina la Magna cum Laudae. Unde-i cercetarea, unde-i ideea calauzitoare, unde-i patima de a gasi solutii, unde-s orele nedormite, nebunia de a o lua de la capat de cate ori solutia ta se dovedeste gresita? (...)
Mafia doctoratelor le asigura tot: lucrare, bibliografie, dosar de inscriere, profesori. Ma indoiesc in anumite cazuri ca au mers sa-si aleaga coperta groasa a lucrarii. Eu stiu aroma aceea, o am in nari chiar si astazi: a lucrului temeinic, a izbinda.
Doctoratul pentru ei nu inseamna decit o agapa cu care sa-si cinsteasca lantul slabiciunilor. O cheltuiala. Un ban in plus pentru un titlu. Jena zero!
Doctoratul, domnilor, este momentul esential dintr-o viata de cercetare. E un triumf al mintii proprii, nu al slabiciunilor altora'.

Iata ca, in contextul unei critici atat de aspre indreptate asupra unui sistem universitar clientelar sI marcat de relativism axiologic, doamna Andreea Paul Vass insasi pare a avea o problema cu doctoratul propriu.

Un cititor al Jurnalului National, pasionat de economie, la o privire superficiala sI fara a dispune de un soft specializat, a semnalat in lucrarea ei de doctorat pasaje ample asemanatoare pana la identitate cu fragmente din lucrari ce n-au fost indicate in bibliografie. Cu alte cuvinte, cititorul ne-a semnalat suspiciuni de plagiat, recomandand o lectura aprofundata a lucrarii de doctorat, prin lupa specialistilor sI cu instrumente de comparare adecvate.

Ne insusim aceasta propunere sesizand Comisia de Etica a Ministerului Educatiei, careia ii punem la dispozitie pe aceasta cale textul lucrarii de doctorat a doamnei Vass ce are marcate pasajele suspectate si sursele de inspiratie nementionate in subsol sau in bibliografie.



UPDATE. Andreea Paul Vass: Nu am nicio emotie. Sunt foarte mandra de aceasta lucrare
Andreea Paul Vass a comentat, intr-o interventie in direct la Antena 3, acuzatiile de plagiat aduse tezei sale de doctorat.

Vass a declarat ca nu are nicio emotie in a pune la dispozitie teza de doctorat pentru verificari.
"Eu va spun foarte ferm. Teza de doctorat la care am lucrat sapte ani este foarte bine documentata, este bine punctata si sunt mandra de ea", a aratat Vass.

"Am abordat o tema dificila, dar la studiile de caz am descoperit pentru prima data un cartel care functiona pe piata romaneasca a insulinei. Consiliul Concurentei s-a autosesizat imediat ce am publicat acel articol pe prima pagina a unui ziar si s-au luat masurile aferente", a adaugat Andreea Paul Vass.

"Sunt foarte mandra de aceasta lucrare, este puternic muncita, serios elaborata si regret nespus ca se apeleaza la diversiuni pentru a se acoperi un plagiat pe care premierul l-a savarsit si vrea sa il faca ascuns", a declarat Vass.

"Daca citeati lucrarea, ati fi vazut ca am citat corect fiecare sursa si nu exista greseli in ea. Imi doresc ca o comisie de etica sa verifice lucrarea, pentru ca nu am nimic de ascuns", a punctat Vass.

×