x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vedete şi viteze ameţitoare

Vedete şi viteze ameţitoare

de Emilia Sava    |    01 Sep 2008   •   00:00
Vedete şi viteze ameţitoare

AJUTOR COPII SPITALIZARE. Spectacol pe apă în scop caritabil iniţiat de Mihaela Rădulescu
Cursa  Romanian Class 1 Grand Prix a strîns mulţi curioşi,  atît din rîndul turiştilor veniţi să petreacă, poate, un ultim sfîrşit de săptămînă cu vreme frumoasă la mare, dar şi dintre personalităţile care au venit să vadă ceva unic în România.



AJUTOR COPII SPITALIZARE. Spectacol pe apă în scop caritabil iniţiat de Mihaela Rădulescu
Cursa  Romanian Class 1 Grand Prix a strîns mulţi curioşi,  atît din rîndul turiştilor veniţi să petreacă, poate, un ultim sfîrşit de săptămînă cu vreme frumoasă la mare, dar şi dintre personalităţile care au venit să vadă ceva unic în România. Pentru a doua oară, pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia s-a desfăşurat cursa de Formula 1 pe apă. Dacă anul trecut, vremea le-a jucat unele feste organizatorilor şi a plouat, anul acesta înainte de marea competeţie, vîntul puternic le-a dat cîteva palpitaţii. Însă  in ziua cea mare a cursei, a fost chiar o frumoasă zi de vara. Mulţi turişti, dar şi constănţeni s-au adunat pe malul lacului pentru a privi antrenamentele bărcilor de mare viteză. În centrul staţiunii Mamaia, locul de start  a fost ceva mai restricţionat pentru a nu îi deranja pe invitaţii de onoare sau pe piloţii care s-au destins puţin după antrenamente. Pe şoseaua din staţiune a fost amenajat un culoar unic de urgenţă pentru deplasarea maşinilor de intervenţie în caz de urgenţă, iar din această cauză circulaţia s-a desfăşurat mai greu.

SPECTACOL. Zumzetul ambarcaţiunilor a atras atenţia multor curioşi care au privit intrecerea piloţilor din Dubai, Qatar, Norvegia, Spania şi Italia. Ambasadori, consuli onorifici şi alte personalităţi, dar şi naţionalităţi s-au adunat pe terasele amenajate pentru a privi spectacolul, dar si pentru a se plimba cu una dintre cele două ambarcaţiuni de arbitraj.


Cursă pentru proiecte umanitare


Scopul plimbărilor a fost însă unul cu un scop clar:  acela de a strînge fonduri pentru o acţiune umanitară iniţitată de vedeta Mihaela Rădulescu. "Partea de match race a fost ideea mea şi mă bucur de acest lucru pentru că pe lîngă nevoia de adrenalină  am reuşit să strîngem şi nişte bani pentru proiectele nenumărate umanitare pe care le păstoresc”, s-a declarat fericită Mihaela Rădulescu. Ea nu şi-a uitat nici colegii care au venit să îi susţină ideea.  " A fost o ocazie chiar fericită şi mă bucur că au fost atîţia să liciteze locurile din bărci. Mă bucur că tonul l-au dat colegii mei din Antena 1 şi le mulţumesc,  deşi nu le-a fost uşor. Dani şi Răzvan au făcut chiar un efort. Ei incep emisiunea luni dimineaţa şi aveau repetiţii , dar au venit special pentru că era proiect umanitar. Sandra Stoicescu a fugit după Observator să ajungă,  au mai venit şI Crina Abrudan, Corina Dănilă, Lucian Marinescu, producatorul Antena 1. Datorită lor am strîns cîteva zeci de mii de euro”. Vedeta a explicat că banii vor fi investiţi în deja cunoscutul său proiect pentru copii care au nevoie de spitalizare pe termen lung şi pentru părinţii care trebuie să le fie alaturi. "Asta se va face şi cu aceşti bani. Ideal ar fi să dotam toate spitalele de copii, dar asta nu se poate întîmpla peste noapte. Dacă din acţiunea asta am reuşit să mai facem rost de 20 de paturi sau încă două etaje e deja un lucru plăcut”, a mai spus vedeta. Multumiţi au fost şi organizatorii care deşi,  încă agitaţi pentru a face ca totul să meargă ca pe roate s-au arătat increzatori că şi în anii care urmează vor reuşi să atragă atenţia asupra litoralului, la final de sezon. "Deşi pare curios la acest moment putem trage o concluzie finală pentru ca la acest moment al zilei lucrurile sunt deja făcute, totul este pe făgaş .Piloţii sunt fericiţi, avem două spectacole, unul pe apă,  unul pe sol. Inseamnă că multă lume este pasionată de barci şi de acest sport”, a spus Ionuţ Barbu, de la Power Marine.

×
Subiecte în articol: observator